Novak Djokovic bereikt voor de elfde keer de halve finales van de Australian Open

Novak Djokovic heeft zich voor de elfde keer geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. De Servische tennisser, die het toernooi in Melbourne al tien keer heeft gewonnen, wist na bijna vier uur spelen Taylor Fritz, de nummer twaalf van de wereld, te verslaan met 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3. In de halve finale zal Djokovic het opnemen tegen de Italiaan Jannik Sinner, die Andrej Roeblev in drie sets wist te verslaan met 6-4, 7-6, 6-3.

Djokovic en Fritz stonden al voor de negende keer tegenover elkaar en voor de negende keer trok de nummer één van de wereld aan het langste eind. Elke keer dat Djokovic de halve finales heeft bereikt, heeft hij ook het toernooi gewonnen.

Djokovic mist kansen

In de eerste twee sets had Djokovic moeite om grip te krijgen op de sterke service van Fritz. Hij miste veel kansen en maakte het zichzelf moeilijk.

In de eerste game van de wedstrijd liet Djokovic drie breekkansen onbenut en gedurende de wedstrijd miste hij er nog eens vijf. Ondanks deze gemiste kansen wist hij na 84 minuten toch de set te winnen dankzij een sterke tiebreak.

In de tweede set bleef Fritz Djokovic bestoken met harde slagen en speelde hij opnieuw op een uitstekend niveau. Djokovic bleef kansen missen en werd direct gebroken. Ondanks zeven breekkansen kon hij de schade niet repareren.

Raak op het zestiende breakpoint

In de derde set wist Djokovic eindelijk een breakpoint te benutten. Op zijn zestiende kans sloeg hij toe en kwam hij op een voorsprong van 2-0. Daarna domineerde hij steeds meer. Fritz leek vermoeid en op 5-2 was het op de zeventiende kans raak voor Djokovic.

In de vierde set kwam Fritz telkens in de problemen op zijn service, maar hij bleef vechten. Na een serviceverlies op 2-3 wist hij meteen terug te breken, maar een break op 3-4 bleek fataal.

Halve finale tegen Sinner

In de halve finale zal Djokovic het opnemen tegen Sinner. Sinner wist in drie sets te winnen van Roeblev, die zijn tiende kwartfinale op een grandslamtoernooi verloor.

Sinner heeft vier van de zes eerdere ontmoetingen met Roeblev gewonnen, waarvan twee partijen door opgave van Roeblev. Ditmaal was het een boeiend gevecht met veel hoogstaande rally’s. Roeblev kreeg op 2-1 de eerste twee breekkansen, maar acht punten later stond hij een break achter.

Sinner pakte de eerste set en won de tiebreak van de tweede set door zes punten op rij te maken vanaf 1-5. Roeblev, die al zijn acht breekkansen miste, verloor in de derde set zijn service op 2-3 en kon deze klap niet meer te boven komen.

Plaats een reactie