Jastremska verslaat Azarenka en bereikt kwartfinales Australian Open

Na een spannende wedstrijd heeft Dajana Jastremska Victoria Azarenka verslagen met 7-6 (6), 6-4 op de Australian Open. Hoewel er geen handen werden geschud na afloop, hield Jastremska haar racket omhoog als erkenning voor haar tegenstander.

Jastremska, de nummer 93 van de wereld, gaf toe dat het een zware strijd was. Ze voelde constant de druk en dacht meerdere keren dat ze zou verliezen. Desondanks bleef ze vechten en wist ze uiteindelijk te winnen.

De eerste set was erg close, waarbij beide spelers drie keer hun eigen servicegame verloren. In de beslissende tiebreak werden slechts vijf van de veertien punten op de eigen opslag gewonnen.

In de tweede set wist Jastremska een belangrijke break te forceren bij Azarenka, die de Australian Open in 2012 en 2013 won. Met twee solide servicegames maakte Jastremska de wedstrijd vervolgens af.

In de kwartfinales zal Jastremska het opnemen tegen de 19-jarige Tsjechische verrassing Linda Noskova, die slechts drie games nodig had om Elina Svitolina te verslaan. Svitolina moest opgeven vanwege een blessure aan haar rug.

Naast Jastremska en Noskova hebben ook Anna Kalinskaja en Qinwen Zheng zich geplaatst voor de kwartfinales. De halve finalisten zullen op dinsdag en woensdag worden bepaald.

Plaats een reactie