Alcaraz, Medvedev en Zverev naar kwartfinales Australian Open

Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev en Alexander Zverev hebben zich allemaal geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. Alcaraz had de makkelijkste wedstrijd van de drie en versloeg Miomir Kecmanovic in drie sets (6-4, 6-4, 6-0).

Medvedev had het iets moeilijker in zijn wedstrijd tegen Nuno Borges en won uiteindelijk in vier sets (6-3, 7-6 (4), 5-7, 6-1). Zverev moest tot de vijfde set gaan en won uiteindelijk in een ultieme tiebreak van Cameron Norrie (7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (3)).

Hubert Hurkacz heeft zich ook geplaatst voor de kwartfinales na zijn overwinning in drie sets (7-6 (8), 7-6 (3), 6-4) op Arthur Cazaux. Novak Djokovic had zich eerder al geplaatst voor de kwartfinales.

Alcaraz had de minste energie verspild in zijn wedstrijd en was na een uur en 50 minuten klaar. Hij speelt voor de derde keer op de Australian Open en heeft nog nooit zo ver gekomen. “Ik voel me elke dag beter en beter”, zei de 20-jarige Spanjaard enthousiast over zijn kwartfinale tegen Zverev.

Medvedev tegen Hurkacz

Medvedev had ook een ontspannen avond, totdat hij zich een beetje gek liet maken aan het einde van de derde set tegen Borges. Uiteindelijk wist hij de nummer 69 van de wereld toch te verslaan in vier sets.

“Ik ben vooral blij dat het geen vijfsetter werd”, zei Medvedev, die na zijn overwinning weer vrolijk was en uitgebreid met de interviewer sprak over zijn wedstrijd en returns.

Het mannentoernooi gaat dinsdag verder met de wedstrijden Djokovic tegen Taylor Fritz en Jannik Sinner tegen Andrei Roeblev. Op woensdag worden de overige kwartfinales gespeeld, met Medvedev tegen de Poolse servicekanon Hurkacz en Zverev tegen Alcaraz.

Plaats een reactie