Titelverdedigster Sabalenka en Gauff domineren in achtste finales Australian Open

Aryna Sabalenka, de titelverdedigster, heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open in Melbourne. De Wit-Russische had slechts een uur en zes minuten nodig om Amanda Anisimova met 6-3, 6-2 te verslaan.

Coco Gauff had zelfs nog minder tijd nodig om de Poolse Magdalena Frech te verslaan. De als vierde geplaatste Amerikaanse won met 6-1, 6-2.

Sabalenka verliest slechts elf games

Anisimova, die eerder de halve finales op Roland Garros bereikte, heeft vorig jaar een lange pauze genomen van het tennis en staat nu op de 442e plaats van de wereldranglijst. Ook zij kon niets inbrengen tegen Sabalenka.

Sabalenka, de nummer twee van de wereld, sloeg achttien winnende slagen en kreeg gedurende de hele wedstrijd geen enkel breakpunt tegen. Ze heeft in dit toernooi slechts elf games verloren en staat nu voor de zesde keer op rij in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi.

Gauff, de als vierde geplaatste speelster en winnares van de US Open vorig jaar, stond ook geen enkel breakpunt toe. Eerder dit jaar won de Amerikaanse het toernooi van Auckland, waardoor ze na negen wedstrijden in 2024 nog steeds ongeslagen is.

De 19-jarige Gauff zal het nu opnemen tegen Marta Kostjoek. De Oekraïense, die twee jaar ouder is, had ook weinig moeite om de Russische Maria Timofejeva met 6-2, 6-1 te verslaan.

16-jarige Andrejeva uitgeschakeld

De laatste wedstrijd van de avond in Melbourne was de enige vrouwenpartij die nog enige spanning bood. Barbora Krejciková versloeg daarin het Russische toptalent Mirra Andrejeva met 4-6, 6-3, 6-2.

Het spel was aanvankelijk matig, met name van Krejciková, de winnares van Roland Garros in 2021, die in de eerste set twintig onnodige fouten maakte.

Na de eerste set begon de Tsjechische echter steeds meer winnende slagen te produceren en werd de druk te groot voor Andrejeva, die de twee eerdere ontmoetingen had gewonnen. De 16-jarige Russische bleef vechten, maar na twee uur was het eerste matchpoint van Krejciková meteen raak.

Plaats een reactie