Djokovic domineert Mannarino en bereikt kwartfinales Australian Open

Novak Djokovic heeft met overtuiging de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De Servische nummer één van de wereld gaf Adrian Mannarino slechts drie games: 6-0, 6-0, 6-3.

In de volgende ronde zal Djokovic het opnemen tegen de Amerikaan Taylor Fritz, die verrassend Stefanos Tsitsipas versloeg.

Djokovic won de eerste dertien games op rij en staat nu voor de 58ste keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Hiermee evenaart hij het record van Roger Federer.

De 35-jarige Mannarino heeft een sterke prestatie geleverd, maar na drie vijfsetters in Melbourne kon hij Djokovic niet meer bijbenen. Bovendien had hij de pech dat zijn tegenstander, zoals Djokovic zelf zei, “zijn beste tennis in tijden speelde”.

Fritz verslaat Tsitsipas in spannende wedstrijd

Fritz is de volgende tegenstander van Djokovic. De nummer twaalf van de wereld wist in een prachtige wedstrijd Tsitsipas te verslaan met 7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3. Fritz heeft in het verleden elf keer eerder tegen een top tien speler gespeeld op een grandslamtoernooi, maar wist nog nooit te winnen. Nu is het hem gelukt om de nummer zeven van de wereld te verslaan.

In 2022 dwarsboomde Tsitsipas Fritz nog in een vijfsetter in Melbourne. De Griek bereikte toen de halve finales en vorig jaar zelfs de finale. Deze keer waren de rollen omgedraaid.

Fritz speelde op een zeer hoog niveau, sloeg 50 winners en maakte slechts 19 onnodige fouten. Met een prachtige volley bij het net behaalde hij in de vierde set de beslissende break.

Sinner en Roeblev ook in kwartfinales

Jannik Sinner heeft voor de tweede keer de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als vierde geplaatste Italiaan was met 6-4, 7-5, 6-3 te sterk voor de Rus Karen Chatsjanov. Sinner had moeite met zijn service gedurende twee sets, maar wist uiteindelijk vrij gemakkelijk te winnen dankzij zijn superieure spel in de rally’s.

Het mooiste punt van de dag kwam echter van de Rus: een lob tussen de benen door die precies op de lijn viel.

In de kwartfinale zal Sinner het opnemen tegen Andrej Roeblev. De Rus wist na ruim vier uur spelen in een vijfsetter Alex De Minaur te verslaan met 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0.

Met de uitschakeling van De Minaur is er geen enkele Australiër meer over in het toernooi. Roeblev (ATP-5) heeft al negen keer eerder de kwartfinales van een grandslamtoernooi bereikt, maar wist nog nooit de halve finales te bereiken.

Plaats een reactie