Tallon Griekspoor kansloos uitgeschakeld in Melbourne

Tallon Griekspoor heeft op de Australian Open in Melbourne een kansloze nederlaag geleden. Hij werd in de derde ronde verslagen door Arthur Cazaux (ATP-122).

Ondanks het grote verschil in wereldranglijstpositie was Cazaux met 6-3, 6-3, 6-1 veel te sterk voor de als 28ste geplaatste Griekspoor. De 21-jarige Fransman maakte zijn debuut in het hoofdschema, maar stond in 2020 al in de finale van het juniorentoernooi.

Na afloop was Griekspoor hard voor zichzelf: “Ik heb ver ondermaats gepresteerd, kon mijn spel niet vinden, alles ging mis. Hij maakte weinig fouten, alle credits naar hem.”

In de vorige ronde verraste Cazaux al met een overwinning op Holger Rune en ook tegen Griekspoor speelde hij met overtuiging. Griekspoor had geen antwoord op de eerste service van zijn tegenstander en wist geen enkel breekpunt te creëren.

Dramatisch verloop

Halverwege leek er even een kans voor Griekspoor om de wedstrijd te keren. “Ik had één game lang vertrouwen, in de tweede set bij 3-3, tot ik een dramatische servicegame speelde. Daarna ging het snel bergafwaarts.”

Griekspoor heeft geen verklaring voor zijn slechte spel: “Vijf dagen geleden speelde ik ook al een teleurstellende wedstrijd, maar toen kwam ik ermee weg. Vandaag niet. Ik had niet veel last van spanning, ik wist hoe goed deze jongen was en heb hem zeker niet onderschat.”

Wel noemt hij zijn voorbereiding op het toernooi “dramatisch”: “Het was een lange reis. Ik ben blij met mijn prestatie in de derde ronde, maar niet tevreden over hoe het hier is gegaan.”

Rotgevoel

Verlaat Griekspoor Melbourne met een rotgevoel? “Absoluut, dit is gewoon een zeer pijnlijke nederlaag. Aan de andere kant, ik was nooit in de buurt van de overwinning. Cazaux verdiende het vandaag. Alle credits gaan naar hem. Voor mij is het terug naar de tekentafel.”

De laatste keer dat een Nederlander de laatste 16 in Melbourne bereikte, was in 2004 met Sjeng Schalken.

Plaats een reactie