Stunt in Melbourne: Swiatek, de nummer één van de wereld, uitgeschakeld door 19-jarige Noskova

Iga Swiatek heeft haar nederlaag geleden op de Australian Open. De Poolse tennisster, die momenteel de nummer één van de wereld is, verloor in drie sets van de 19-jarige Linda Noskova met 3-6, 6-3, 6-4. Noskova maakt haar debuut op het grandslamtoernooi in Melbourne en heeft nu de achtste finales bereikt.

Met deze overwinning beëindigt Noskova (WTA-50) een reeks van 18 opeenvolgende overwinningen van Swiatek, die in haar carrière al vier keer een grandslamtoernooi heeft gewonnen.

Swiatek won de eerste set nog vrij gemakkelijk. Een break in een lange game bracht haar op een voorsprong van 2-4, wat de beslissing in de set betekende.

In de tweede set bleven beide speelsters lange tijd dicht bij elkaar en met een lovegame op de service van Swiatek nam Noskova een voorsprong van 5-3, wat het vertrouwen van de Poolse enigszins aantastte. In een spannende derde set wist Noskova een break te forceren voor een voorsprong van 5-3. Ze bleef koel terwijl ze serveerde voor de wedstrijd en een plek in de achtste finales.

“Ik ben sprakeloos”, zei Noskova na afloop. “Ik had niet verwacht dat het zo zou eindigen. Het was een zware wedstrijd. Ik stond te trillen.”

Viktoria Azarenka heeft zich voor de elfde keer in haar zestien deelnames aan de Australian Open geplaatst voor de achtste finales. De 34-jarige Belarussische, die het toernooi al twee keer heeft gewonnen (in 2012 en 2013), versloeg in de derde ronde de Letse Jelena Ostapenko (WTA-10) met 6-1, 7-5.

In de eerste set profiteerde Azarenka van de vele fouten van haar grillige tegenstandster en won ze die set snel. Ostapenko liet echter af en toe haar klasse zien en met een reeks krachtige slagen kwam ze op een voorsprong van 4-1.

Azarenka vocht terug en kreeg bij een stand van 6-5 de kans om de wedstrijd te winnen met haar service. Ostapenko kreeg nog enkele breekpunten, maar die werden steeds met een ace weggeslagen.

Plaats een reactie