Alcaraz en Medvedev overtuigend naar achtste finales in Melbourne

Carlos Alcaraz heeft op indrukwekkende wijze de achtste finales bereikt op de Australian Open. De als tweede geplaatste Spanjaard zag zijn tegenstander Shang Juncheng (ATP-140) opgeven bij een stand van 6-1, 6-1 en 1-0.

De 20-jarige Alcaraz schreef twee primeurs op zijn naam. In zijn derde deelname bereikte hij voor het eerst de laatste 16 in Melbourne. En nog opmerkelijker: hij speelde nog nooit tegen iemand die jonger was dan hij in zijn 200 wedstrijden op ATP-niveau.

Shang is 18 jaar oud, terwijl Alcaraz twee jaar ouder is. Leeftijd was het enige aspect waarop Shang Alcaraz kon overtreffen. Na twee kansloze sets gaf hij op vanwege een dijbeenblessure.

Geblesseerd

“Dit is niet de manier waarop je de volgende ronde wilt bereiken. Ik wens hem een spoedig herstel”, zei Alcaraz na afloop op de baan. “Hij is een geweldige speler en heeft het jaar ongelooflijk goed gestart. Ik keek uit naar deze wedstrijd, maar helaas was hij niet in de beste vorm.”

Alcaraz neemt het in de kwartfinales op tegen de Serviër Miomir Kecmanovic. De nummer 60 van de wereld vocht zich in vijf sets langs de Amerikaan Tommy Paul (6-4, 3-6, 2-6, 7-6 (7), 6-0). Paul liet in de tiebreak van de vierde set twee matchpoints liggen en kon zich in de vijfde set niet herstellen.

Tennisliefhebbers kunnen nog hopen op een spannende halve finale, want aan dezelfde kant van het speelschema versloeg de Rus Daniil Medvedev zaterdag de Canadees Félix Auger-Aliassime. Na iets meer dan twee uur was het in drie sets beslist (6-3, 6-4, 6-3).

Medvedev, de nummer drie van de wereld, staat in de achtste finales tegenover de Portugees Nuno Borges (ATP-69), die verrassend Grigor Dimitrov (ATP-19) in vier sets versloeg: 6-7 (3), 6-4, 6-2, 7-6 (6).

De tennisavond eindigde met de wedstrijd tussen Alexander Zverev en Alex Michelsen, die de Duitser Zverev (ATP-6) na twee uur eenvoudig won met 6-2, 7-6 (4), 6-2. In de achtste finales staat Zverev tegenover de Brit Cameron Norrie. De winnaar van die wedstrijd speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van Alcaraz-Kecmanovic.

Plaats een reactie