Sabalenka en Gauff naar achtste finales Australian Open, ook 16-jarige Andrejeva wint

Sabalenka overtuigend naar achtste finales

Aryna Sabalenka heeft op indrukwekkende wijze de achtste finales bereikt van de Australian Open in Melbourne. De titelverdedigster uit Wit-Rusland gunde Lesia Tsoerenko geen enkele game en won met 6-0, 6-0.

In slechts 52 minuten wist Sabalenka zich te ontdoen van de nummer 28 van de plaatsingslijst. Hiermee boekte ze haar tiende opeenvolgende overwinning op de Australian Open. Tot nu toe heeft Sabalenka in dit toernooi slechts zes games verloren.

Deze overwinning leverde Sabalenka ook een primeur op. Het was namelijk de eerste keer dat ze op de WTA-tour een “double bagel” (6-0, 6-0 overwinning) behaalde. In de volgende ronde staat ze tegenover de Amerikaanse Amanda Anisimova.

Gauff verslaat vriendin in derde ronde

Coco Gauff stond in de derde ronde tegenover Alycia Parks. Hoewel de twee Amerikaanse tennissers al jarenlang vriendinnen zijn, toonde Gauff geen genade en won met 6-0, 6-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden Gauff en Parks bovenaan de lijst van hardste opslagen op dit toernooi. Gauff haalde een snelheid van 199 kilometer per uur, terwijl Parks tot 197 kilometer per uur kwam.

Parks kon echter geen druk uitoefenen met haar opslag. Bij een achterstand van 5-2 in de tweede set wist ze nog twee matchpoints weg te werken, maar het derde matchpoint was raak voor Gauff.

Andrejeva ontsnapt aan nederlaag

Het jonge talent Mirra Andrejeva wist op knappe wijze de volgende ronde te bereiken. De pas 16-jarige Russische (WTA-47) was met 1-6, 6-1, 7-6 (5) te sterk voor Diane Parry (WTA-72).

Vorig jaar stond Andrejeva nog in de finale van het juniorentoernooi, maar sindsdien heeft ze grote stappen gezet. Op Wimbledon bereikte ze al de vierde ronde en in de vorige ronde versloeg ze de als zesde geplaatste Ons Jabeur.

Tegen Parry leek het erop dat Andrejeva zou verliezen, toen de Française een voorsprong van 5-1 nam in de derde set. Andrejeva wist echter een matchpoint weg te werken bij 5-3 en vocht zich terug naar een supertiebreak. Daarin was haar tweede matchpoint wel raak.

Beatriz Haddad Maia is uitgeschakeld in het toernooi. De als tiende geplaatste Braziliaanse kon niet op tegen Maria Timofejeva en verloor met 6-7 (7), 3-6.

Plaats een reactie