Novak Djokovic wint zijn honderdste wedstrijd op de Australian Open, ook Sinner en Tsitsipas gaan door

Novak Djokovic heeft zonder al te veel moeite de achtste finales van de Australian Open bereikt. In zijn honderdste wedstrijd in Melbourne versloeg de tienvoudig kampioen van het toernooi Tomas Etcheverry in drie sets: 6-3, 6-3, 7-6 (2).

In de voorgaande twee wedstrijden had Djokovic telkens vier sets nodig, maar vandaag verliep het een stuk soepeler voor de titelverdediger. Etcheverry (ATP-32) bood in de derde set nog wel stevige tegenstand, maar in de tiebreak kreeg Djokovic de Argentijn onder controle.

In de achtste finale neemt de Serviër het op tegen Adrian Mannarino. De als negentiende geplaatste Fransman was in vijf sets (7-6, 1-6, 6-7, 6-3, 6-4) te sterk voor de Amerikaan Ben Shelton (ATP-16).

Dit voorkomt een pikante confrontatie tussen Djokovic en Shelton. De ervaren Serviër en de jonge Amerikaan hadden vorig jaar onenigheid rondom de halve finale van de US Open. Djokovic beschuldigde zijn tegenstander van gebrek aan respect.

Sinner

Ook Jannik Sinner plaatste zich eenvoudig voor de achtste finales van de Australian Open. De Italiaan (ATP-4) was met 6-0, 6-1, 6-3 veel te sterk voor Sebastian Baez (ATP-29).

De 22-jarige Sinner wordt gezien als een van de favorieten voor de titel en kreeg in de vorige ronde tegen Jesper de Jong geen enkel breekpunt tegen. Tegen de Argentijn moest hij er vier wegwerken, maar dat deed hij met gemak.

In de volgende ronde neemt Sinner het op tegen Karen Chatsjanov, die met 6-4, 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5) won van Tomas Machach uit Tsjechië. De Rus bereikte vorig jaar de halve finales, iets wat de Italiaan nog niet gelukt is.

Ook Tsitsipas gaat door

Stefanos Tsitsipas heeft zich bij de laatste zestien geschaard door Luca van Assche (ATP-79) te verslaan. De als zevende geplaatste Griek won met 6-3, 6-0, 6-4. Tsitsipas, verliezend finalist in 2023, verloor in de vorige rondes steeds de eerste set.

Tsitsipas ontmoet nu de Amerikaan Taylor Fritz, die de Hongaar Fabian Marozsan versloeg met 3-6, 6-4, 6-2, 6-2. De twee stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar in de vierde ronde. Toen won Tsitsipas, maar de Amerikaan won hun laatste ontmoeting.

Andrej Roeblev bereikte de achtste finales met een opvallend eenvoudige overwinning op Sebastian Korda. De Rus (ATP-6) won met 6-2, 7-6 (6), 6-4 van de Amerikaanse nummer 26 van de wereld.

Plaats een reactie