Zverev wint na slopende strijd, Alcaraz ook met moeite door naar volgende ronde

Alexander Zverev heeft in de tweede ronde van de Australian Open een zware strijd geleverd. De als zesde geplaatste Duitser wist na een gevecht van 4,5 uur uiteindelijk te winnen van Lukas Klein (ATP-161) met 7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (10-7).

De 25-jarige Slowaak, die pas zijn tweede grandslamtoernooi speelde, was niet onder de indruk van het volle stadion met gesloten dak vanwege de regen. Klein speelde agressief en sloeg maar liefst 80 winners.

In de supertiebreak kwam Zverev op voorsprong nadat Klein een volley in het net sloeg. Zverev dwong vervolgens nog twee fouten af bij de Slowaak en won uiteindelijk de beslissende tiebreak met 10-7.

“Zijn ranking doet geen recht aan hoe hij speelde”, aldus Zverev na de wedstrijd. “Hij verdiende waarschijnlijk meer om te winnen dan ik.”

Alcaraz bereikt met moeite de volgende ronde

Carlos Alcaraz, de nummer twee van de wereld, heeft zich ook geplaatst voor de derde ronde in Melbourne. De Spanjaard had bijna 3,5 uur nodig om met 6-4, 6-7 (3), 6-3, 7-6 (3) te winnen van de Italiaan Lorenzo Sonego.

Alcaraz wordt gezien als een van de favorieten voor de titel in Melbourne en liet dat direct zien tegen Sonego. Hij domineerde de eerste set en won zijn servicegames vrij gemakkelijk. Een break op 3-3 was genoeg om de set binnen te halen.

In de tweede set wist Sonego de druk op te voeren en ging het gelijk op. Uiteindelijk trok Sonego aan het langste eind in de tiebreak met agressief spel.

Alcaraz herpakte zich in de derde set met een vroege break, die hij niet meer uit handen gaf. Hij behield zijn hoge niveau en brak Sonego direct aan het begin van de vierde set. Sonego brak echter meteen terug, waardoor het weer gelijk opging en een tiebreak opnieuw de beslissing moest brengen.

In de tiebreak was Alcaraz duidelijk de sterkere en daarmee bereikt hij nu de derde ronde, wat zijn beste resultaat in Melbourne evenaart. Ook in 2022 heeft hij deze prestatie weten te behalen.

Plaats een reactie