Medvedev wint nachtelijk duel en plaatst zich voor derde ronde in Melbourne

Daniil Medvedev heeft met veel moeite de derde ronde van de Australian Open bereikt. De Russische nummer drie van de wereldranglijst versloeg Emil Ruusuvuori uit Finland in een nachtelijk gevecht met 3-6, 6-7, 6-4, 7-6, 6-0.

Het was tien over half vier ’s nachts in Melbourne toen Medvedev met zijn eerste matchpoint de wedstrijd beëindigde, die 4 uur en 23 minuten duurde. “Hoe laat is het nu? Als ik een tennisfan was geweest, zou ik al lang naar huis zijn gegaan om het einde van de wedstrijd op televisie te kijken”, grapte de 27-jarige Rus direct na afloop.

Ruusuvuori slaagde er in zijn twee eerdere ontmoetingen met de Rus niet in om een set te winnen. Deze keer stond hij echter snel met twee sets voor tegen de verliezend finalist van 2021 en 2022. De 24-jarige Fin was scherp, snel en won de meeste rally’s vanaf de baseline.

Pas toen de spanning toenam, begon Medvedev los te komen. Plotseling vond hij wel de juiste lengte in zijn slagen, waren zijn passing shots succesvol en vlogen de aces van zijn racket. In de beslissende set lukte bijna alles en gunde Medvedev zijn tegenstander geen enkele game.

Nieuwe maatregelen

Nachtelijke wedstrijden zijn vaak onderwerp van discussie en ook topspelers klagen regelmatig over wedstrijden die tot ver na middernacht duren. De tennisorganisaties voor mannen (ATP) en vrouwen (WTA) hebben eerder dit jaar aangekondigd nieuwe richtlijnen op te stellen.

Om die reden heeft de organisatie van de Australian Open het toernooi met één dag verlengd. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar duurt nu vijftien dagen. Hiermee hoopt de Australische bond meer ruimte te creëren.

Ondanks deze maatregelen begon de wedstrijd tussen Medvedev en Ruusuvuori, de nummer 53 van de wereld, pas om 11 uur ’s avonds lokale tijd.

Plaats een reactie