Griekspoor wint van Fils en ontmoet verrassende Cazaux in derde ronde Australian Open

Griekspoor naar derde ronde na overwinning op Fils

Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich, net als vorig jaar, geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De 27-jarige Haarlemmer was in Melbourne te sterk voor de Fransman Arthur Fils, met een eindstand van 3-6, 6-1, 7-5, 6-4.

Griekspoor, als 28ste geplaatst, zal het in de derde ronde opnemen tegen de verrassende Arthur Cazaux uit Frankrijk. Cazaux wist te stunten tegen de Deen Holger Rune (8).

In het begin had Griekspoor moeite en verloor hij kansloos de eerste set. Gaandeweg vond hij zijn ritme terug en vocht hij zich terug in de wedstrijd, mede doordat Fils slordig speelde.

In de derde set wist Griekspoor op 5-5 de service van Fils te breken met een lob en een return op de lijn. Griekspoor won de set en verspeelde een voorsprong in de vierde set, maar wist op 4-4 opnieuw een break te plaatsen.

De Nederlander deed dit onder andere door een smash van Fils knap te pareren en met een fraaie passeerslag. Hiermee kwam hij op 0-30 op de service van de Fransman, die even later ook nog een dubbele fout sloeg. Vervolgens serveerde Griekspoor de wedstrijd eenvoudig uit.

Met deze overwinning neemt Griekspoor revanche op Fils, die hem in 2023 op de US Open nog in vijf sets had verslagen in de eerste ronde.

Griekspoor tevreden na overwinning

Na afloop was Griekspoor uiteraard zeer tevreden over zijn prestatie.

“In de derde en vierde set speelde ik heel goed op cruciale momenten. Ik ben dus erg blij met deze overwinning. Ik ben ook tevreden met hoe ik vandaag heb getennist, vooral als ik het vergelijk met twee, drie dagen geleden. Het was allemaal veel beter. Ik ben rustig gebleven en raakte geen moment in paniek.”

Bekijk hieronder de reactie van Griekspoor na zijn overwinning op Arthur Fils.

In de derde ronde zal Griekspoor dus de Fransman Cazaux ontmoeten. De debutant in Melbourne wist te stunten door Rune te verslaan met 7-6 (4), 6-4, 4-6, 6-3.

De Deen (ATP-8) speelde zeker niet slecht, maar de Fransman (ATP-122) was simpelweg iets beter en verdiend op een 2-0 voorsprong in sets gekomen.

Rune liet zich na de tweede set enkele keren behandelen aan zijn been, maar dit leek het ritme van Cazaux niet te verstoren. In de tiende game werd Rune echter uit het niets voor de eerste keer gebroken.

De jonge Fransman liet zich niet van de wijs brengen en brak Rune direct in de vierde set. Cazaux bleek mentaal sterk, want wat Rune ook probeerde, hij wist stand te houden.

Plaats een reactie