Djokovic wint opnieuw moeizame wedstrijd en ruziet met toeschouwer

Novak Djokovic heeft opnieuw geen overtuigende indruk gemaakt bij de Australian Open. De tienvoudig winnaar won zijn tweede wedstrijd op moeizame wijze van Alexei Popyrin: 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3.

Hoewel Djokovic beweerde geen last te hebben van een polsblessure, zag hij er niet helemaal fit uit in de Rod Laver Arena.

Fysieke klachten

Tijdens de wedstrijd deed Djokovic af en toe rekoefeningen met zijn vingers, wat kan wijzen op aanhoudende polsklachten. Daarnaast had hij last van verkoudheidsklachten, wat zijn spel niet ten goede kwam.

Popyrin maakte hier in eerste instantie gebruik van en speelde sterk tegen Djokovic. Op 5-4 in de derde set liet hij echter vier setpunten liggen, waaronder drie op 0-40.

In de tiebreak van de derde set nam Djokovic de controle over en gaf hij Popyrin geen kans meer. Na het benutten van zijn matchpoint richtte de Serviër zich met een euforische schreeuw tot een toeschouwer die hem eerder had gestoord.

Ruzie met toeschouwer

In de vierde set zocht Djokovic de confrontatie op met de toeschouwer, nadat deze hem voortdurend uit zijn concentratie had gehaald. “Je wilt niet weten wat hij tegen mij zei”, verklaarde Djokovic tijdens de persconferentie.

“Er werden allerlei dingen tegen mij gezegd op de baan, vooral vanuit die hoek. Op een gegeven moment zei ik tegen hem dat hij naar beneden moest komen en het in mijn gezicht moest zeggen. Helaas durfde hij niet naar beneden te komen. Hij bood wel zijn excuses aan vanaf de tribune”, aldus Djokovic.

Djokovic gaf toe dat hij momenteel niet in topvorm verkeert. “Ik ben nu niet op mijn best. Ik ben op zoek naar mijn vorm, maar ik heb vaker in deze situatie gezeten. Het voordeel van spelen op een grandslamtoernooi is dat je altijd een rustdag hebt. Dus nu ga ik goed herstellen.”

Tsitsipas maakt het zichzelf moeilijk

Stefanos Tsitsipas heeft zich ten koste van Jordan Thompson geplaatst voor de derde ronde. De als zevende geplaatste Griek maakte het zichzelf echter onnodig moeilijk, maar was na ruim 3,5 uur goed tennis uiteindelijk de baas over de Australiër: 4-6, 7-6 (6), 6-2, 7-6 (4).

Tsitsipas, vorig jaar finalist, kreeg in de eerste set zes breakpunten tegen en Thompson benutte de laatste. Pas op 5-4 in de vierde set kreeg de Australiër zijn zevende breakkans.

Thompson, die op dat moment al twee wedstrijdpunten had overleefd, kwam langszij en kreeg in de twaalfde game vier setpunten. Tsitsipas overleefde deze, sleepte een tiebreak uit het vuur en speelde daarin uitstekend.

De Verenigde Staten hebben vijf spelers in de top dertig van de wereld en vier van hen speelden op woensdag. Tommy Paul, als veertiende geplaatst, komt donderdag in actie.

De als twaalfde geplaatste Taylor Fritz versloeg de Fransman Hugo Gaston zonder problemen met 6-0, 6-3, 6-1. Sebastian Korda, als 26ste geplaatst, won ook eenvoudig van de Fransman Quentin Halys met 6-4, 6-4, 6-4.

Ben Shelton, de nummer zestien van de plaatsingslijst, versloeg de taaie Australiër Christopher O’Connell met 6-4, 6-1, 3-6, 7-6 (5). Shelton kwam terug van een achterstand in de vierde set en sloeg toe op zijn vijfde matchpoint.

Voor Frances Tiafoe viel het doek. De Tsjech Tomas Machac verraste de als zeventiende geplaatste Amerikaan met 6-4, 6-4, 7-6 (5) en bereikte voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Plaats een reactie