Arantxa Rus strandt in Melbourne

Arantxa Rus heeft de derde ronde van de Australian Open niet weten te bereiken. De Nederlandse tennisster verloor in twee sets van de Russische Anna Kalinskaya.

Rus verloor de eerste set met 1-6. In de tweede set wist ze één keer de service van Kalinskaya, de nummer 75 van de wereld, te breken. Echter, ze kon niet voorkomen dat de 25-jarige Russische op matchpoint kwam bij een stand van 3-5. Rus wist dit matchpoint te overleven en vocht zich terug naar 5-6. Helaas bleek Kalinskaya in de volgende game toch te sterk en won met 5-7. De wedstrijd duurde in totaal een uur en 22 minuten.

Rus, die momenteel op de 45e plaats staat op de WTA-ranglijst, had in de eerste ronde van het toernooi verrassend eenvoudig gewonnen van de als 24e geplaatste Oekraïense Anhelina Kalinina. Dit was haar zevende deelname aan de Australian Open, waar ze slechts twee keer eerder de tweede ronde wist te bereiken. Haar beste resultaat op een Grand Slam-toernooi was een plek in de vierde ronde op Roland Garros in 2012.

Plaats een reactie