16-jarige Andrejeva verrast met overwinning op Jabeur in Melbourne, Sabalenka blijft domineren

In de tweede ronde van de Australian Open in Melbourne heeft de 16-jarige Mirra Andrejeva voor een sensationele verrassing gezorgd. De jonge Russische tennisspeelster versloeg Ons Jabeur, de nummer zes van de wereld uit Tunesië, met overtuigende cijfers: 6-0, 6-2.

Vorig jaar verloor Andrejeva nog de juniorenfinale van haar landgenote Alina Kornejeva na een spannende wedstrijd van meer dan drie uur. Ze maakte haar debuut op Roland Garros en de US Open en bereikte de vierde ronde op Wimbledon. Met zes overwinningen en drie nederlagen had ze een succesvol grandslamjaar bij de senioren.

Andrejeva is inmiddels gestegen naar de 47e plaats op de wereldranglijst en had slechts een uur nodig om Jabeur te verslaan. Jabeur, die drie keer de finale van een grandslamtoernooi bereikte maar ze allemaal verloor, kon niet op tegen het spel van Andrejeva. De Russische behaalde twee keer zoveel punten en boekte daarmee haar eerste overwinning op een speelster uit de top tien.

Wozniacki verspeelt voorsprong

Voormalig winnares Caroline Wozniacki wist ook de tweede ronde niet te overleven, ondanks dat ze een set en een break voorsprong had. De Russische Maria Timofejeva vocht knap terug tegen de Deense, die eind vorig jaar haar comeback maakte. Uiteindelijk won Timofejeva met 1-6, 6-4, 6-1.

De 33-jarige Wozniacki won de Australian Open in 2018 en versloeg destijds Simona Halep in de finale. Timofejeva staat momenteel op de 170e plaats op de wereldranglijst en wist zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Melbourne.

De jonge Russische speelsters maken indruk, maar Coco Gauff is al een gevestigde naam in de tenniswereld. De pas 19-jarige Amerikaanse, winnares van de laatste US Open, versloeg haar landgenote Caroline Dolehide met 7-6 (2), 6-2.

Gauff zal het in de volgende ronde opnemen tegen opnieuw een landgenote. Alycia Parks (WTA-82) verraste de Canadese Leylah Fernandez met 7-5, 6-4 en bereikt daarmee voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Sabalenka blijft domineren

Aryna Sabalenka heeft zich ten koste van de pas 16-jarige Tsjechische Brenda Fruhvirtová geplaatst voor de derde ronde. De nummer twee van de wereld won met 6-3, 6-2.

De titelverdedigster uit Belarus had alleen in de eerste set wat moeite met haar negen jaar jongere tegenstander, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Plaats een reactie