Jannik Sinner verslaat Jesper de Jong in Melbourne

Jesper de Jong, die zijn grandslamdebuut maakte in Melbourne, slaagde er niet in de derde ronde van de Australian Open te bereiken. De Nederlandse tennisser vocht hard, maar Jannik Sinner, de nummer 4 op de ATP-ranglijst, was te sterk voor hem. Het duel vond plaats onder het gesloten dak van de Margaret Court Arena en eindigde in drie sets.

In de eerste set ging het lange tijd gelijk op en maakte de 23-jarige De Jong indruk met zijn sterke service. Uiteindelijk kon hij een breakpoint van zijn Italiaanse tegenstander niet voorkomen. De set eindigde met 2-6 in het voordeel van Sinner. Hetzelfde scenario herhaalde zich in de tweede set, die ook eindigde in 2-6.

In de derde set leek Sinner probleemloos naar de overwinning te gaan. Op 5-1 begon De Jong echter aan een slotoffensief. Hij wist nog één game te winnen, maar dat was niet genoeg. Op zijn eigen service kreeg Sinner matchpoint en benutte dat meteen. Zo eindigde ook de derde set in 2-6.

Het duel duurde in totaal een uur en 43 minuten. Na afloop prees Sinner de Nederlander als “een zeer goede speler” en verwachtte hem vaker tegen te komen op de grand slams.

Voor De Jong was deze wedstrijd ook zijn debuut in het stadion. Na afloop kreeg hij een korte staande ovatie van het publiek. Door zijn succesvolle grandslamdebuut is hij gestegen op de ATP-ranglijst, van de 161e naar de 138e plaats. Zijn doel voor dit jaar is om de top 100 te bereiken.

Na de nederlaag van Botic van de Zandschulp (ook tegen Sinner) en De Jong is Tallon Griekspoor de enige Nederlandse tennisser die nog actief is in het mannen-enkelspel in Melbourne.

Plaats een reactie