ABN AMRO-tennistoernooi presenteert indrukwekkend deelnemersveld met zes top tien spelers en Dimitrov

Het ABN AMRO-tennistoernooi heeft dit jaar een bijzonder sterk deelnemersveld met maar liefst zes spelers uit de top tien van de wereldranglijst. Toernooidirecteur Richard Krajicek maakte vanmorgen de complete lijst bekend voor de 51ste editie van het toernooi.

De Russische Daniil Medvedev, momenteel de nummer drie van de wereld en winnaar van de vorige editie van het toernooi, zal het deelnemersveld aanvoeren. Vorig jaar versloeg hij in de finale de Italiaan Jannik Sinner, die ook dit jaar weer van de partij zal zijn in Ahoy en momenteel de nummer vier van de wereld is.

Ook Andrej Roeblev, winnaar van het toernooi in 2021 en momenteel vijfde op de wereldranglijst, zal zijn titel komen verdedigen. Een andere oud-winnaar die aanwezig zal zijn, is Félix Auger-Aliassime. De Canadees, momenteel 30e op de ATP-ranglijst, won het toernooi in 2022.

Hurkacz, De Minaur en Dimitrov

Naast deze toptienspelers zullen ook de Deen Holger Rune (8e op de ATP-ranglijst), de Pool Hubert Hurkacz (9e) en de Australiër Alex De Minaur (10e) deelnemen aan het toernooi in Rotterdam. Daarnaast zijn ook de populaire Bulgaar Grigor Dimitrov (13e), die in 2018 de eindzege aan Roger Federer moest laten, en de Fransman Ugo Humbert (20e) geplaatst.

De Nederlandse inbreng bestaat uit Tallon Griekspoor (31e op de ATP-ranglijst) en Botic van de Zandschulp (59e), die een wildcard heeft gekregen maar deze mogelijk niet nodig zal hebben. Van de Zandschulp staat namelijk als eerste reserve op de deelnemerslijst.

Wel of geen De Jong?

Als Van de Zandschulp rechtstreeks in het toernooi komt, zal Jesper de Jong in aanmerking komen voor een wildcard. Toch is dit nog niet zeker volgens Krajicek. “We hebben drie spelers op de lijst staan, waaronder Jesper, voor de laatste wildcard”, legt hij uit.

Krajicek houdt nog geheim wie de andere twee kandidaten zijn, maar hij heeft wel al één van hen een uitnodiging beloofd als Van de Zandschulp rechtstreeks in het toernooi komt. “Dat kan een probleem worden, want we hebben die speler al een wildcard beloofd. Maar op dit moment is het nog geen probleem”, lacht Krajicek.

Een wildcard is al gereserveerd voor de Fransman Gaël Monfils (76e op de ATP-ranglijst), die het ABN AMRO Open in 2019 en 2020 won, en het Servische talent Hamad Medjedovic, winnaar van de NextGen Finals in december, het eindejaarstoernooi voor de beste tennissers onder de 21 jaar.

Alcaraz

Krajicek heeft ook al plannen om Carlos Alcaraz in de toekomst naar het toernooi te halen. De Spaanse topspeler, momenteel nummer twee van de wereld, speelde de afgelopen jaren op het graveltoernooi in Rio de Janeiro, dat in dezelfde periode als het ABN AMRO Open plaatsvindt. Zijn contract met het Braziliaanse evenement loopt dit jaar af.

“We hebben eind vorig jaar al gepeild of hij openstaat voor deelname aan Ahoy”, zegt Krajicek. “Nu is de vraag vooral of hij op dat moment op gravel wil blijven spelen of dat hij kiest voor indoor hardcourt. We zullen het zien.”

Plaats een reactie