Medvedev wint van Atmane op Australian Open

Daniil Medvedev, een van de favorieten voor de titel op de Australian Open, heeft maandag een foutloze wedstrijd gespeeld. De finalist van 2021 en 2022 had het niet gemakkelijk tegen de Fransman Terence Atmane, maar zijn tegenstander moest in de vierde set opgeven vanwege kramp.

Medvedev verloor de eerste set tegen de Fransman, maar wist zich daarna knap te herstellen met twee gewonnen sets. In de vierde set brak de Rus meteen de service van zijn tegenstander, maar Atmane kon niet verder spelen vanwege kramp.

Tsitsipas verrast met spectaculair punt

Stefanos Tsitsipas had ook vier sets nodig tegen Zizou Bergs (5-7, 6-1, 6-1, 6-3). De nummer zeven van de wereld moest aan het begin van de wedstrijd toezien hoe de Belg, die als lucky loser meedoet aan de Australian Open als vervanger van de geblesseerde Italiaan Matteo Berrettini, de eerste set won.

Tsitsipas draaide de wedstrijd om met een break aan het begin van de tweede set op een manier die zijn tegenstander verbaasde. Bergs sloeg een volley met zoveel backspin dat de bal over het net naar zijn eigen helft terugkwam.

Deuce leek in de maak, maar Tsitsipas toonde snelheid en inventiviteit. Hij reikte met zijn racket over het net om alsnog het punt te scoren.

Andy Murray heeft in zijn carrière prachtige wedstrijden gespeeld op de Australian Open en heeft zelfs vijf keer de finale gehaald. Maar dit jaar zat het niet mee. Tegen de Argentijn Tomás Martín Etcheverry verloor de Schot in drie sets: 6-4, 6-2 en 6-2.

De verloren wedstrijd zou mogelijk de laatste van Murray op de Australian Open kunnen zijn. De 36-jarige tennisser heeft al eerder aangegeven na te denken over het beëindigen van zijn carrière. “Het is zeker mogelijk dat dit de laatste keer was. In vergelijking met de wedstrijden die ik hier vorig jaar speelde, voel ik me nu totaal anders. Ik zou willen dat ik het publiek meer kon betrekken, maar ik was gewoon teleurgesteld over mijn spel.”

Ook voormalig Australian Open-winnaar Stan Wawrinka heeft geen goede herinneringen aan de editie van 2024. De winnaar van 2014 verloor in vijf sets van Adrian Mannarino (4-6, 6-3, 7-5, 3-6 en 0-6).

Plaats een reactie