Australian Open: Osaka en Vondrousova vroeg uitgeschakeld, Gauff overtuigt

Op de tweede dag van het grandslamtoernooi in Melbourne zijn twee opvallende speelsters vroegtijdig uitgeschakeld in het vrouwenenkelspel.

Naomi Osaka, tweevoudig winnares, verloor van de Franse Caroline Garcia met 6-4, 7-6 (2). Ook de regerend Wimbledon-kampioene Marketa Vondrousova werd verslagen. De Oekraïense Dajana Jamstremska won in twee sets met 6-1, 6-2.

De 26-jarige Osaka maakte twee weken geleden haar rentree op de tennisbaan na de geboorte van haar dochter in juli. Hoewel ze een goede wedstrijd speelde in Melbourne, moest ze haar meerdere erkennen in Garcia. “Deze wedstrijd bewijst dat het goed met me gaat en dat het alleen maar beter gaat”, zei ze na afloop.

Voor Osaka betekende dit haar vroegste uitschakeling ooit op de Australian Open.

Vondrousova niet in topvorm

Vondrousova, de Tsjechische nummer zeven van de wereld, verscheen niet helemaal fit op de John Cain Arena. Vorige week meldde de 24-jarige tennisster zich af voor het voorbereidingstoernooi in Adelaide vanwege een heupblessure en ook in Melbourne leek ze nog niet helemaal hersteld. Ze verloor meteen haar eerste servicegame en keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan.

De overwinning van Jastremska was echter niet alleen te wijten aan de fysieke gesteldheid van Vondrousova. De nummer 93 van de wereld maakte indruk met maar liefst 26 winners. Dankzij haar sterke spel kon ze voor de vierde keer in haar carrière een overwinning behalen op een speelster uit de top tien van de wereld.

Gauff overtuigt

US Open-winnares Coco Gauff begon sterk aan het toernooi in Melbourne. Ze stond slechts drie games af in haar wedstrijd tegen de Slowaakse Anna Karolína Schmiedlová (6-3, 6-0) en was na een uur al klaar.

Plaats een reactie