Arantxa Rus overtuigend naar tweede ronde Australian Open

Arantxa Rus heeft met gemak de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De Nederlandse tennisster gaf slechts één game weg aan de Oekraïense Anhelina Kalinina: 6-1, 6-0. Na afloop sprak Rus vol lof over haar prestatie en was ze blij dat haar moeder en zus aanwezig waren.

In het begin leek het niet zo makkelijk te gaan. Rus moest in haar tweede servicegame maar liefst zes breakpunten wegwerken. Dit kwam voornamelijk doordat ze slordig was met haar eigen service. Na tien keer deuce wist Rus uiteindelijk de game binnen te halen.

“De games waren erg lang. Deze was erg belangrijk. Toen ik hem won, draaide alles in mijn voordeel”, merkte Rus op.

Ze begon beter te spelen en brak daarna meteen de Oekraïense, die op de 30e plaats van de wereldranglijst staat. De eerste set werd overtuigend gewonnen door Rus, die zeventien winners sloeg tegenover één voor Kalinina.

Alles gaat goed

In de tweede set begon Rus sterk. In de eerste game plaatste ze meteen een break. Haar tegenstander leek daarna meteen terug te breken, maar Rus gaf niet op. Bovendien lukte alles: ze wist meerdere breakpunten weg te werken.

Rus gaf Kalinina geen enkele kans en won de tweede set zonder ook maar een game af te staan. Dit deed ze terwijl haar moeder en zus toekeken.

“Het is geweldig dat ze erbij zijn. Vooral na een moeilijk jaar waarin mijn vader overleed. We steunen elkaar enorm. Als je deze mooie momenten dan samen kunt delen… daar zijn geen woorden voor.”

Bekijk hier de reactie van Arantxa Rus na haar eerste ronde:

Dit is de zevende keer dat Rus meedoet aan de Australian Open. Ze heeft slechts twee keer eerder de tweede ronde bereikt. Haar beste resultaat op een Grand Slam-toernooi was een plek in de vierde ronde op Roland Garros in 2012.

In de tweede ronde neemt de Nederlandse het op tegen de Russische Anna Kalinskaja (WTA-75).

Twee Nederlanders door

Rus is de enige Nederlandse vrouw die nog in het enkelspel zit. Bij de mannen heeft Jesper de Jong zich ook geplaatst voor de tweede ronde. Hij speelt tegen de Italiaanse topper Jannik Sinner, die in de eerste ronde Botic van de Zandschulp versloeg.

Tallon Griekspoor kan de derde Nederlander worden die de tweede ronde bereikt. Hij speelt tegen de Rus Roman Safioellin.

Plaats een reactie