Sabalenka verdedigt Australian Open-titel met overtuigende overwinning

Aryna Sabalenka heeft laten zien dat ze vastberaden is om haar in 2023 gewonnen Australian Open-titel met succes te verdedigen. De mondiale nummer twee uit Belarus gunde de Duitse qualifier Ella Seidel in de eerste ronde slechts één game: 6-0, 6-1.

Sabalenka was vorig jaar zeven weken de nummer één van de wereld, maar moest die positie afstaan aan Iga Swiatek. In Melbourne wordt ze gezien als de belangrijkste uitdager van de als eerste geplaatste Poolse. De twee kunnen elkaar pas in de finale tegenkomen.

Seidel werd door Sabalenka van het kastje naar de muur gestuurd in de Rod Laver Arena, totdat de Duitse op 6-0, 5-0 pardoes haar eerste game won. Sabalenka had vervolgens even moeite om de partij af te maken, maar op het vierde matchpoint was het wel raak.

In de volgende ronde speelt Sabalenka tegen de pas 16-jarige Brenda Fruhvirtova. De qualifier uit Tsjechië was met 2-6, 6-4, 6-3 te sterk voor de Roemeense Ana Bogdan. Naast Fruhvirtova heeft ook de 16-jarige Russin Alina Kornejeva de volgende ronde bereikt.

Het is voor het eerst sinds Wimbledon in 2007 dat twee tennissters van 16 jaar in de tweede ronde van een grandslamtoernooi staan. Destijds waren het Tamira Paszek en Caroline Wozniacki.

Wozniacki maakt succesvolle rentree in Melbourne

Caroline Wozniacki behaalde zonder veel inspanning de tweede ronde bij haar terugkeer op de Australian Open. De winnares van 2018 leidde met 6-2, 2-0 toen de Poolse Magda Linette, die in 2023 verrassend de halve finales haalde in Melbourne, geblesseerd moest opgeven.

Wozniacki maakte vorig jaar haar rentree, nadat ze een aantal jaar van het tennis afscheid had genomen. De 33-jarige Deense bracht een dochter en zoon ter wereld en wil nu kijken wat ze nog in haar mars heeft. “Zelfs als ze Djokovic op televisie zien, zeggen ze dat ze mama op televisie is, maar als het Novak is, laat ik ze dat graag denken”, lachte Wozniacki na haar partij.

Wozniacki speelt in de tweede ronde tegen de Russin Maria Timofejeva.

Sakkari boekt langverwachte overwinning op grandslamniveau

Maria Sakkari, de nummer acht van de wereld, heeft eindelijk weer een partij op grandslamniveau gewonnen. De Griekse toptienspeelster versloeg de Japanse Nao Hibino met 6-4, 6-1. Sakkari bereikte in 2023 de derde ronde van de Australian Open.

Plaats een reactie