Nieuwe coach moet stabiliteit brengen voor Van de Zandschulp op Australian Open

Botic van de Zandschulp staat voor een uitdagende start op de Australian Open. De Nederlandse tennisser, momenteel gerangschikt als nummer 59 van de wereld, begint vannacht zijn eerste wedstrijd tegen Jannik Sinner, een titelkandidaat in Melbourne. De Italiaanse nummer vier van de wereldranglijst heeft dit jaar nog geen officiële wedstrijd gespeeld.

“De loting is behoorlijk zwaar”, blikt Van de Zandschulp vooruit op zijn ontmoeting met Sinner. “Hij was eind vorig jaar echt in topvorm. Er zijn een paar jongens, zoals hij, die je liever niet tegenkomt in de eerste ronde. Maar ja, ik ben toch zijn eerste tegenstander van het jaar.”

Een frisse start in het nieuwe jaar

Van de Zandschulp hoopt op een frisse start in het nieuwe jaar, met een nieuwe coach: de Zweed Johan Örtegren. “2024 voelt als een nieuwe kans om het hele jaar fit te spelen”, vertelt de 28-jarige tennisser.

De afgelopen tijd heeft de Nederlandse enkelspelkampioen van 2022 verschillende trainers gehad. “Ik hoop dat de nieuwe coach me stabiliteit brengt en me helpt om weer terug te keren naar de positie waar ik ongeveer anderhalf jaar geleden stond.” Destijds stond hij op de 22e plaats van de wereldranglijst.

Met de nieuwe begeleiding hoopt Van de Zandschulp meer consistentie te creëren. Net zoals de meeste topspelers die langdurig worden gecoacht door dezelfde trainers, merkt de Wagenaar op. “Die jongens hebben ook de top bereikt met die coaches, en dan blijf je ook langer bij elkaar”, legt hij uit. “Maar het verschilt ook per speler, en sommige coaches zijn populair bij veel spelers.”

Plaats een reactie