Djokovic zonder zorgen over polsblessure voor Australian Open

Novak Djokovic kan zonder pijn beginnen aan de Australian Open. De Servische tennisser werd tijdens zijn eerste toernooi van het jaar, de United Cup, behandeld aan zijn rechterpols. Hij verloor daar van de Australiër Alex de Minaur.

Voorafgaand aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar heeft de tienvoudig kampioen echter alle zorgen over zijn polsblessure weggenomen. “Sinds mijn laatste wedstrijd op de United Cup heb ik de tijd gehad om te herstellen. Ik heb goed kunnen trainen en tijdens de trainingen heb ik geen last gehad”, zei de 24-voudig grandslamkampioen tijdens een persconferentie in Melbourne.

In de eerste ronde van de Australian Open neemt Djokovic het op tegen de 18-jarige Kroaat Dino Prizmic, die zich via de kwalificaties heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi. Djokovic is sinds 2018 ongeslagen in Melbourne. “Ik ben mijn grootste uitdager”, aldus Djokovic. “En natuurlijk zijn er ook de beste spelers ter wereld. Iedere speler is hier met de droom om een grandslamtoernooi te winnen.”

“De polsblessure is niet zo ernstig als andere blessures die ik hier heb gehad. Maar ik kan niet voorspellen of het terug zal komen. Als ik meer wedstrijden speel, zal er ook meer druk zijn”, voegde hij eraan toe.

Plaats een reactie