Historische kwalificatie voor Jesper de Jong bij Australian Open

Tennisser Jesper de Jong heeft een mijlpaal bereikt bij de Australian Open: voor het eerst staat hij in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

In de derde en beslissende kwalificatieronde wist de 23-jarige De Jong met 7-6 (3), 3-6, 7-6 (7) te winnen van de Argentijn Camilo Ugo Carabelli.

“Dit is altijd een droom van mij geweest”, zei De Jong na afloop tegen de NOS. “Ik ben er vaak dichtbij geweest. De tranen kwamen vanzelf, alles viel op zijn plek.”

In de derde set miste De Jong, de nummer 148 van de wereld, een matchpoint op 5-4. Vervolgens faalde Carabelli, die op de wereldranglijst op de 140e plaats staat, om de wedstrijd op 6-5 uit te serveren. De Jong won uiteindelijk vier punten op rij in de matchtiebreak vanaf 6-7.

Overweldigende emoties

Na het behalen van het hoofdschema liet De Jong zich emotioneel op de baan vallen, waarna hij zijn begeleiding naast de baan omhelsde.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi zal De Jong het opnemen tegen de Argentijn Pedro Cachín, de 28-jarige nummer 72 van de wereld. De Haarlemmer stond vorig jaar maart al eens tegenover Cachín. In de kwartfinales van een challenger in Girona was hij met 7-5 en 6-2 te sterk voor de Zuid-Amerikaan op gravel.

Tallon Giekspoor en Botic van de Zandschulp waren al verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi op basis van hun positie op de wereldranglijst. Zij zullen respectievelijk de Rus Roman Safioellin en de Italiaan Jannik Sinner treffen.

Plaats een reactie