Zware loting voor Van de Zandschulp en Rus op Australian Open

Botic van de Zandschulp heeft geen geluk gehad bij de loting voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat zondag van start gaat. In de eerste ronde staat hij tegenover Jannik Sinner, de sterke nummer vier van de wereld en een van de topfavorieten voor de titel.

Tallon Griekspoor heeft daarentegen een betere loting gekregen. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Rus Roman Safioellin, hoewel Safioellin (ATP-36) dit jaar goed begonnen is. Hij heeft al gewonnen van de sterke Amerikaan Ben Shelton.

Arantxa Rus begint haar Australian Open tegen Anhelina Kalinina, de nummer 24 van de plaatsingslijst.

Rus verliest in Hobart

Eerder vandaag werd Rus in de kwartfinales van het tennistoernooi in Hobart uitgeschakeld door de Belgische Elise Mertens. De 33-jarige Nederlandse verloor in twee sets van de als eerste geplaatste Mertens: 5-7, 0-6.

Het toernooi in Tasmanië dient als voorbereiding op de Australian Open voor de tennissters.

Rus, momenteel de nummer 50 van de wereld, heeft de afgelopen dagen vertrouwen opgedaan door haar eerste twee wedstrijden in Hobart te winnen. Afgelopen maandag versloeg ze de Tsjechische Linda Fruhvirtova (WTA-85), gisteren was ze in twee sets te sterk voor de hoger geplaatste Varvara Gracheva (WTA-39).

Te sterke tegenstander

Mertens, die het toernooi van Hobart in 2017 en 2018 won, was echter te sterk voor Rus. De Belgische brak haar direct in de eerste game van de wedstrijd.

Rus wist later een setpunt weg te werken en vocht zich terug tot 5-5, maar moest uiteindelijk de set aan Mertens laten. Hoewel Rus ook kansen kreeg op de service van Mertens in de tweede set, was de Belgische oppermachtig. Met een game op love besliste ze de wedstrijd.

Plaats een reactie