Tennisnieuws: Arantxa Rus naar kwartfinales in Hobart, Van de Zandschulp strandt in Auckland

Arantxa Rus heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Hobart, Oceanië. De Nederlandse nummer 50 van de wereld versloeg de Franse Varvara Gratsjeva (WTA-39) in twee sets met 6-2, 6-3.

Helaas was het minder succesvol voor Botic van de Zandschulp in het ATP-toernooi van Auckland. Hij werd in de achtste finales uitgeschakeld door de Chileen Alejandro Tabilo met 7-5, 6-3.

Deze toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland dienen als voorbereiding op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat komende zondag in Melbourne begint.

Arantxa Rus naar kwartfinales na overwinning op Varvara Gratsjeva

Arantxa Rus wist in de eerste ronde na een zware strijd te winnen van de jonge Tsjechische Linda Fruhvirtová. In de kwartfinales van Hobart nam ze het op tegen de als eerste geplaatste Belgische Elise Mertens, van wie ze de voorgaande twee ontmoetingen verloor.

In haar wedstrijd tegen Varvara Gratsjeva pakte Rus de eerste set na een break in de vierde game. Ook in de tweede set wist de 33-jarige Nederlandse door te drukken in de vierde game. Hoewel Gratsjeva nog terugkwam tot 4-3, was het daarna gedaan.

Arantxa Rus zal nu haar best doen om in de kwartfinales van Hobart verder te komen en haar tegenstanders te verrassen.

Tweede nederlaag voor Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp had in zijn wedstrijd tegen de Chileense nummer 82 van de wereld, Alejandro Tabilo, meteen een breakpoint in de eerste game. Op 5-4 kreeg hij de kans om de set te winnen, maar Tabilo liet zijn beste spel zien en won drie games op rij.

In de tweede set zette Tabilo zijn sterke spel voort en bracht Van de Zandschulp op een 0-3 achterstand. De Nederlander kon deze klap niet meer te boven komen. Tabilo had uiteindelijk aan één matchpoint genoeg om de wedstrijd te beslissen.

Dit betekende de tweede nederlaag van het jaar voor Van de Zandschulp, die onder begeleiding van zijn nieuwe Zweedse trainer Johan Örtegren speelde. Een week geleden werd hij ook uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Hongkong, waar hij verloor van het 18-jarige Chinese talent Juncheng Shang.

Eerder deze week wist Van de Zandschulp nog de achtste finales van het ATP-toernooi in Auckland te bereiken door in twee sets te winnen van de Amerikaan Christopher Eubanks (ATP-29).

Plaats een reactie