Botic van de Zandschulp verslaat Amerikaanse servicekracht op ATP-toernooi in Auckland

Botic van de Zandschulp heeft op het ATP-toernooi in Auckland de achtste finales weten te bereiken. In een spannende wedstrijd versloeg hij vannacht de Amerikaan Christopher Eubanks in twee sets: 7-6 (7-5), 6-2.

Van de Zandschulp is het nieuwe jaar gestart met een nieuwe trainer, de Zweed Johan Örtegren. Vorige week werd hij op een toernooi in Hongkong uitgeschakeld in de achtste finales.

Tegen Eubanks, de nummer 29 van de wereld, wist Van de Zandschulp gedurende de wedstrijd steeds meer controle te krijgen. Het feit dat Eubanks niet helemaal fit was, speelde hierbij een rol: hij moest na de eerste set behandeld worden.

Van de Zandschulp bereidt zich in Auckland voor op de Australian Open, die op 14 januari van start gaat. Hij was tevreden met zijn spel tegen Eubanks en gaf aan dat hij een goed niveau had gehaald. “Chris heeft een geweldige service, dus als je eenmaal gebroken wordt, is het een enorme uitdaging om hem terug te breken.”

In de achtste finales zal Van de Zandschulp het opnemen tegen de Chileen Alejandro Tabilo. Deze wedstrijd staat gepland voor morgen om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Plaats een reactie