Nadal moet Australian Open afzeggen na nieuwe blessure bij rentree

Rafael Nadal heeft aangekondigd dat hij niet kan deelnemen aan de Australian Open, die volgende week van start gaan. De Spaanse tennisser heeft tijdens zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane deze week een nieuwe blessure opgelopen, zo heeft hij laten weten via zijn sociale media.

Nadal maakte zijn terugkeer op de tennisbaan na bijna een jaar blessureleed, maar zijn avontuur eindigde in de kwartfinales in Brisbane. Na een zware wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in Jordan Thompson. Tijdens de derde set kreeg Nadal, momenteel de nummer 672 van de wereld, opnieuw last van zijn heup.

Scheurtje in spier

“Het was op dezelfde plek als vorig jaar, maar het voelt anders aan. Ik merk dat de spier vermoeid is”, aldus de 37-jarige Nadal. Een MRI-scan in Melbourne heeft uitgewezen dat hij een scheurtje in een spier heeft opgelopen.

“Gelukkig is het niet op dezelfde plek als waar ik eerder klachten had. Dat is het goede nieuws, maar ik kan nu niet op mijn maximale niveau spelen.”

De 22-voudig grandslamwinnaar, die ook twee keer de Australian Open heeft gewonnen, is nog niet klaar om op het hoogste niveau te presteren. Nadal keert terug naar Spanje voor verdere behandeling en rust.

“Ik heb een jaar lang hard gewerkt om terug te komen”, aldus Nadal. “Zoals ik altijd heb gezegd, is mijn doel om over drie maanden op mijn best te zijn. Het spijt me dat ik niet voor het geweldige publiek in Melbourne kan spelen, maar dit is geen heel slecht nieuws voor mij. We blijven positief.”

In drie maanden tijd staat Nadals geliefde Roland Garros op het programma, dat op gravel wordt gespeeld. Ook het olympische tennistoernooi vindt deze zomer plaats in Parijs.

Plaats een reactie