Nadal keert terug in kwartfinales Brisbane, waarschuwing na toiletbezoek

Tennisser Rafael Nadal heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Brisbane. Hij versloeg de lokale held Jason Kubler met 6-1, 6-2, anderhalve week voor de Australian Open.

Nadal maakte zijn rentree na bijna een jaar blessureleed en had het toen moeilijk tegen Dominic Thiem. Tegen Kubler liet de voormalig nummer één van de wereld er echter geen gras over groeien.

Nadal pakte al snel zijn eerste break en stond met 3-0 voor. Kubler, de nummer 63 van de wereld, wist daarna zijn eigen game te winnen, maar Nadal trok met een mooie backhandsmash ook de vierde game naar zich toe.

Bij een stand van 5-0 liet Kubler zich behandelen aan een pijnlijke arm en wist hij eindelijk zijn eerste game te winnen. Hij leek daarna door te drukken en kwam op een 40-0 voorsprong in de game van Nadal, maar de Spanjaard toonde zijn vechtlust en maakte vijf punten op rij om de eerste set te winnen.

Toiletbezoek

Voordat de tweede set begon, moesten de toeschouwers even wachten omdat Kubler zich opnieuw moest laten behandelen en Nadal wat langer deed over zijn toiletbezoek. Nadal kreeg een waarschuwing voor zijn vertraging, maar nam dit lachend in ontvangst.

Na afloop zei hij: “Het is hier erg benauwd in Brisbane, ik moest me helemaal omkleden. Toen ik terugkwam, hoorde ik dat ik vier seconden te laat was. Ik weet het, ik ben langzaam.”

Nadal brak Kubler op love en bouwde gestaag zijn voorsprong uit. Bij 3-1 wist hij nog een breakpoint weg te werken en toen hij Kubler op 4-2 opnieuw brak, was de weerstand van de Australiër definitief gebroken.

Met een strakke backhandwinner besloot Nadal de wedstrijd op zijn tweede matchpoint.

Thompson gaat door na walk-over

In de kwartfinales zal Nadal het opnemen tegen een andere Australiër. Jordan Thompson, de nummer 58 van de wereld, hoefde niet te spelen tegen de als vierde geplaatste Ugo Humbert. De Fransman trok zich terug vanwege koorts en maagklachten.

“Bij het ontbijt kon hij niets doorslikken”, aldus zijn coach Jérémy Chardy. “Hij heeft al twee dagen niets kunnen eten en is waarschijnlijk uitgedroogd. We willen niet dat hij geblesseerd raakt.”

Plaats een reactie