Polsblessure zorgt voor zeldzame nederlaag Djokovic in Australië

Novak Djokovic heeft anderhalve week voor de start van de Australian Open een zeldzame nederlaag geleden op Australisch grondgebied. De nummer 1 van de wereld had tijdens de wedstrijd tegen Alex De Minaur opnieuw last van zijn pols, wat resulteerde in een 6-4, 6-4 verlies.

“Hoe meer ik speel, des te meer pijn het doet”, zei Djokovic tegen de fysiotherapeut terwijl die zich over zijn rechterpols ontfermde. Gisteren onderging Djokovic ook al meerdere blessurebehandelingen tijdens zijn moeizame overwinning in drie sets op de Tsjech Jiri Lehecka.

Tegen De Minaur kon de Serviër het in Perth niet meer bolwerken. Late breaks in beide sets beslisten de partij. Hiermee maakte de sterk serverende Australiër een einde aan Djokovic’s reeks van 43 overwinningen op Australische bodem, die begon in januari 2019. De Minaur verloor slechts één punt op zijn eerste service.

Servië uitgeschakeld in gemengd dubbel

Als gevolg van de nederlaag van de tienvoudig Australian Open-winnaar is Servië uitgeschakeld in de kwartfinale van de ATP United Cup. De Australische Ajla Tomljanovic won met 6-1, 6-1 van de Servische Natalija Stevanovic.

Djokovic zou later op de dag deelnemen aan het gemengd dubbelspel, maar hij heeft zich teruggetrokken voor die wedstrijd.

Plaats een reactie