Nederlandse tennissers vroegtijdig uitgeschakeld in United Cup

Het Nederlandse tennisteam is er niet in geslaagd om de groepsfase van de United Cup, het toernooi voor gemengde landenteams, te overleven. Na een nederlaag van 2-1 tegen Kroatië was het avontuur voorbij in Sydney.

Het Nederlandse team, bestaande uit Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof, Arantxa Rus en Demi Schuurs, eindigde als laatste in de poule met Kroatië en Noorwegen.

Met nog één wedstrijd te spelen had Nederland nog een kans om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Schuurs en Koolhof moesten echter hun dubbelpartij winnen met 2-0. Ze versloegen Donna Vekic en Ivan Dodig (6-7 (3), 6-3, 14-12), maar het was niet genoeg om door te gaan.

De groepsfase was spannend, aangezien Nederland op basis van het saldo van gewonnen games (-2) als laatste eindigde onder Kroatië (gamesaldo -1). De Kroaten werden uiteindelijk ingehaald door Noorwegen vanwege het verlies in de laatste wedstrijd tegen Schuurs en Koolhof.

Nederlagen voor Griekspoor en Rus

Nederland begon het toernooi in Australië nog goed met een 2-1 overwinning op Noorwegen. Maar het nieuwe jaar begon moeizaam.

Griekspoor verloor van de Kroaat Borna Coric met 6-7 (4), 4-6. De Nederlandse nummer 23 van de wereld kreeg kansen in de eerste set, maar slaagde er niet in om beide setpunten te benutten en verloor vervolgens de tiebreak. In de tweede set kon Griekspoor de eerste break nog goedmaken, maar de tweede niet.

Arantxa Rus verloor vervolgens in drie sets van Donna Vekic met 2-6, 6-3, 1-6. De Nederlandse nummer 51 van de wereld begon sterk, maar gaf de eerste set weg. In de tweede set herpakte Rus zich, maar in de beslissende derde set profiteerde de Kroatische van fouten van Rus en was de Nederlandse kansloos.

De United Cup in Australië gaat woensdag verder met de laatste wedstrijden in de groepsfase en de eerste kwartfinales.

Plaats een reactie