Osaka keert terug met overwinning, Kvitova kondigt zwangerschap aan

Naomi Osaka is het jaar 2024 goed begonnen. De Japanse tennisster behaalde een overwinning in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Brisbane, waar ze haar rentree maakte na haar bevalling. Ze versloeg de Duitse Tamara Korpatsch met 6-3, 7-6 (9).

Osaka, viervoudig winnares van een grandslamtoernooi, werd afgelopen zomer moeder van dochter Shai. Voor haar bevalling had ze tijdelijk afstand genomen van het tennis vanwege depressies en blessures. Haar laatste wedstrijd was in september 2022.

Voorafgaand aan haar wedstrijd vertelde Osaka over haar ervaringen tijdens haar zwangerschap:

Ondanks haar lange afwezigheid begon de 26-jarige Osaka sterk in Australië. Ze brak Korpatsch meteen in de eerste set en gaf haar voorsprong niet meer uit handen. In de tiebreak van de tweede set overleefde ze twee setpunten en maakte ze op haar derde matchpoint de wedstrijd af.

“Ik ben erg trots op mezelf en ik denk dat ik een goed niveau heb laten zien”, zei Osaka. “Ik waardeer het enorm dat mensen naar mijn wedstrijden komen kijken en voor mij juichen. Er was een tijd dat ik zelf nog een klein kind was en naar mijn rolmodellen keek. Het voelt dus nog steeds onwerkelijk om nu zelf op deze banen te spelen.”

Kvitova kondigt zwangerschap aan

Terwijl Osaka haar rentree maakt, zal de Tsjechische tennisster Petra Kvitova zich tijdelijk terugtrekken. De tweevoudig Wimbledon-kampioene kondigde aan dat ze in verwachting is van haar eerste kind.

“Op de eerste dag van 2024 wil ik jullie een gelukkig nieuwjaar wensen en het spannende nieuws delen dat Jiri en ik deze zomer een baby in onze familie zullen verwelkomen”, schreef Kvitova op Instagram.

Kvitova, 33 jaar oud, staat momenteel op de zeventiende plaats in de wereldranglijst. Ze won Wimbledon in 2011 en 2014.

Plaats een reactie