Botic van de Zandschulp begint het nieuwe tennisjaar met een overwinning in Hongkong

Botic van de Zandschulp is het nieuwe tennisseizoen succesvol gestart met een overwinning. De Nederlandse tennisser, momenteel gerangschikt als nummer vijftig van de wereld, versloeg de Japanner Shintaro Mochizuki met 7-5, 6-1 in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Hongkong.

Na afloop van de wedstrijd sprak Van de Zandschulp over zijn doelen voor dit jaar. “Mijn voornaamste doel is om het hele jaar fit te blijven en deel te nemen aan alle toernooien die ik wil spelen”, aldus de tennisser. Hij zal volgende week deelnemen aan het toernooi van Auckland, voordat op 14 januari de Australian Open van start gaan.

Het afgelopen jaar was een teleurstellend jaar voor Van de Zandschulp. Hij miste matchpoints in München voor zijn eerste ATP-titel, raakte geblesseerd en verloor zijn positie in de top vijftig van de wereldranglijst. Daarnaast wisselde hij van coach en koos hij voor de Zweed Johan Örtegren.

Negen opeenvolgende games

In de eerste set van de wedstrijd tegen de 20-jarige Mochizuki, die momenteel gerangschikt staat als nummer 137 van de wereld, had Van de Zandschulp het moeilijk. Hij kwam twee keer een break achter, maar wist zich langzaam te verbeteren en won uiteindelijk negen opeenvolgende games vanaf een 3-5 achterstand.

In de achtste finales zal Van de Zandschulp het opnemen tegen Shang Juncheng, de nummer 183 van de wereld.

Plaats een reactie