Nadal verliest in dubbelspel Brisbane, herkansing in enkelspel

Rafael Nadal is teruggekeerd op de tennisbaan met een nederlaag. De Spanjaard verloor samen met zijn partner Marc López in de eerste ronde van het dubbelspel van het toernooi in Brisbane. Max Purcell en Jordan Thompson uit Australië waren te sterk en wonnen met 6-4, 6-4.

Dinsdag krijgt de 37-jarige Nadal de kans om revanche te nemen. Hij maakt zijn rentree in het enkelspel na bijna een jaar afwezigheid met een wedstrijd tegen voormalig wereldtopper Dominic Thiem.

Thiem wist zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi en moest daarbij zelfs een giftige slang ontwijken. Het beest van ongeveer 50 centimeter lang kronkelde rond op de tennisbaan en werd uiteindelijk gevangen door een specialist.

“Ik hou wel van exotische dieren”, zei Thiem. “Maar ik vond het toch wel gevaarlijk voor de ballenjongens.”

Lage ranking Nadal

Nadal heeft sinds januari geen wedstrijd meer gespeeld vanwege een heupblessure, waar hij in het voorjaar aan geopereerd is. Tijdens deze wedstrijd leek hij geen last meer te hebben van zijn heup.

De 22-voudig grandslamwinnaar is afgezakt naar de 672e plaats op de wereldranglijst. Thiem, voormalig nummer 3 van de wereld, heeft de afgelopen jaren ook te maken gehad met blessureleed en staat nu op de 98e plaats.

Eerder dit jaar gaf de 37-jarige Nadal aan dat hij aan het einde van 2024 wil stoppen. Maar tijdens een persconferentie in Brisbane vertelde hij dat zijn beslissing nog niet definitief is.

“Ik stop waarschijnlijk”, zei hij. “De kans is groot dat ik deze weken voor het laatst in Australië speel. Maar als ik hier volgend jaar toch ben, zeg dan niet dat het mijn laatste seizoen is. Want dat heb ik nooit gezegd.”

Nadal bereidt zich in Brisbane voor op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat op 14 januari in Melbourne begint. Hij stond in 2018 en 2019 tegenover Thiem in de finale van Roland Garros en won beide keren van de Oostenrijker.

Plaats een reactie