Tenniswedstrijd in Australië onderbroken door giftige slang op de baan

Een gevaarlijke ontmoeting met een giftige slang heeft ervoor gezorgd dat een kwalificatiewedstrijd voor het ATP-toernooi van Brisbane tijdelijk werd stilgelegd. Het reptiel was onder de afscheiding rond de baan gekropen, waardoor de wedstrijd 40 minuten werd gepauzeerd om de slang veilig te verwijderen.

De oosterse bruine slang staat bekend als een van de meest giftige slangen ter wereld, waarvan een beet dodelijk kan zijn. Een professionele slangenbestrijder werd ingeschakeld om het dier op een veilige manier weg te halen.

Nadat het 50 centimeter lange reptiel was verwijderd, werd de wedstrijd hervat. Ondanks het verlies van de eerste set, wist Thiem de wedstrijd in zijn voordeel te keren na het incident.

Als nummer 98 van de wereld won hij uiteindelijk in drie sets. Na afloop gaf Thiem aan dat hij nog nooit zoiets had meegemaakt. “Dit zal ik zeker nooit vergeten. Ik houd echt van dieren, vooral exotische soorten, maar ze vertelden me dat deze slang erg giftig was en dicht bij de ballenjongens kwam, dus het was een zeer gevaarlijke situatie”, aldus de Oostenrijkse tennisser.

Op X werd deze foto van de slang gedeeld:

Plaats een reactie