Lamens en De Jong veroveren tennistitels op NK in Amstelveen

Suzan Lamens en Jesper de Jong hebben de nationale tennistitels veroverd tijdens het NK in Amstelveen.

Lamens, de huidige nummer 213 van de wereld, werd voor het derde opeenvolgende jaar gekroond tot de beste vrouw van Nederland. Ze versloeg qualifier Annelin Bakker (WTA-973) met 6-3, 6-3.

Arantxa Rus (WTA-52) en Arianne Hartono (WTA-152), de twee hoogst geplaatste Nederlandse spelers, waren afwezig, waardoor Lamens vrij spel had. Na een eenvoudige overwinning op Lian Tran had ze in de halve finales tegen de als derde geplaatste Isis van den Broek (WTA-749) drie sets nodig.

Zevende matchpoint

In de finale tegen de 18-jarige Bakker, die ook de finale in het dubbelspel had bereikt, was Lamens oppermachtig, hoewel ze pas haar zevende matchpoint benutte.

De Jong veroverde voor het eerst in zijn tennisloopbaan de Nederlandse titel. De 23-jarige Haarlemmer versloeg Gijs Brouwer in de finale met 7-6 (2), 6-4. Brouwer had De Jong vorig jaar nog verslagen in de finale van 2020.

Brouwer (ATP-162), die in 2022 de tweede ronde bereikte op de US Open en dit jaar via de kwalificaties het hoofdtoernooi van Wimbledon haalde, en De Jong (ATP-153) waren aan elkaar gewaagd. De Jong was echter iets constanter gedurende de hele wedstrijd en maakte minder fouten dan Brouwer. Hij had genoeg aan één slordige game van Brouwer in de tweede set om het verschil te maken.

Griekspoor en Van de Zandschulp afwezig

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp ontbraken in het mannentoernooi. De nummer één en twee van Nederland kozen ervoor om zich op een andere manier voor te bereiden op het nieuwe tennisseizoen, dat over iets minder dan twee weken van start gaat.

Plaats een reactie