Van de Zandschulp voegt zich bij deelnemerslijst ABN AMRO Open

Botic van de Zandschulp zal in februari opnieuw deelnemen aan het ABN AMRO Open in Rotterdam. Als de nummer 50 van de wereld is hij de tweede Nederlandse tennisser die meedoet aan het toernooi, naast Tallon Griekspoor die op de 23e plaats staat.

In het begin van dit jaar bereikte Van de Zandschulp de tweede ronde in Ahoy. Hij verloor met 6-2, 6-2 van Daniil Medvedev, de uiteindelijke kampioen. Ook Medvedev zal volgend jaar weer aanwezig zijn in Rotterdam.

“Het is een luxe voor het Nederlandse tennis om twee spelers in de top 50 te hebben. We hebben onlangs kunnen genieten van het Nederlandse Davis Cup-team op het hoogste niveau, waar Botic een goede prestatie heeft geleverd”, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Nederland werd in de Davis Cup in de kwartfinales uitgeschakeld door uiteindelijke winnaar Italië.

Wereldtop

Krajicek zegt: “Het is ook een voordeel voor het ABN AMRO Open dat Nederland het zo goed doet. We vinden het belangrijk om minimaal twee spelers uit eigen land te laten strijden tegen de wereldtop.”

Naast Medvedev, Griekspoor en Van de Zandschulp heeft Krajicek ook Jannik Sinner, Andrej Roeblev, Holger Rune en Félix Auger-Aliassime vastgelegd om te spelen op de hardcourt van de havenstad.

De 51e editie van het ABN AMRO Open vindt plaats van 12 tot en met 18 februari.

Plaats een reactie