Rafael Nadal maakt na jaar afwezigheid rentree in Brisbane

Rafael Nadal keert terug op de tennisbaan in Brisbane. De Spaanse tennisser zal deelnemen aan het ATP-toernooi in de eerste week van januari, zo heeft hij aangekondigd in een video op zijn officiële website.

Nadal heeft sinds januari geen wedstrijden meer gespeeld vanwege een heupblessure.

De blessure liep hij op tijdens de tweede ronde van de Australian Open. Destijds werd verwacht dat hij ongeveer acht weken zou moeten herstellen, maar in juni moest hij ook nog een operatie ondergaan. Dit betekende een langdurige revalidatieperiode.

In maart viel Nadal voor het eerst in 912 weken uit de top tien van de wereldranglijst. Momenteel staat hij op de 663e plaats.

‘Ik zie jullie daar’

“Na een jaar zonder competitie is het tijd om terug te keren. En dat zal gebeuren in de eerste week van januari in Brisbane. Ik zie jullie daar”, aldus de 22-voudig grandslamwinnaar.

Voor Nadal dient het toernooi in Brisbane als voorbereiding op de Australian Open, waar hij ook al voor ingeschreven staat. Dit werd in oktober aangekondigd door toernooidirecteur Craig Tiley tijdens een Australische televisieshow.

Laatste jaar

2024 zal het laatste jaar zijn van de Spaanse tennisser als professioneel speler.

Plaats een reactie