Andy Murray steunde Nick Kyrgios tijdens mentale problemen

Tennisser Nick Kyrgios is Andy Murray enorm dankbaar voor zijn steun tijdens zijn mentale problemen. De 28-jarige Australiër, die vorig jaar de finale van Wimbledon bereikte, worstelde in 2019 zelfs met suïcidale gedachten.

In een interview met Piers Morgan op TalkTV vertelde Kyrgios dat Murray direct opmerkte dat hij zichzelf pijn had gedaan en vroeg wat er aan de hand was. Op dat moment ging het erg slecht met Kyrgios. Murray probeerde hem advies te geven, maar Kyrgios was zo vastgeroest in zijn gewoontes dat hij niet naar hem luisterde.

Dankbaarheid

Murray, drievoudig grandslamkampioen en met zijn 36 jaar een van de veteranen in het tennis, bleef Kyrgios steunen, net zoals hij dat daarvoor al deed. “Andy was altijd een grote steun voor me”, aldus Kyrgios. “Toen ik begon met tennissen, zag hij dat ik begeleiding nodig had en nam hij me onder zijn hoede.”

“Later in mijn carrière besefte Andy dat ik niet te coachen was en mijn eigen weg ging, maar hij bleef altijd op me letten. Daar ben ik natuurlijk ontzettend dankbaar voor.”

Na een nederlaag op Wimbledon in 2019 werd Kyrgios opgenomen in een psychiatrische kliniek, zoals te zien was in een Netflix-documentaire die in juni werd uitgebracht.

Kyrgios dronk veel en deed zichzelf pijn, wat volgens hem een verslaving werd. “Ik haatte het om Nick Kyrgios te zijn.”

In de jaren die volgden besloot Kyrgios anderen te helpen die met vergelijkbare problemen worstelen. “Ik ben bijna een voorbeeld geworden voor mensen die het moeilijk hebben. Wanneer ze zich overweldigd voelen en naar alcohol en drugs grijpen, openen ze zich en voelen ze dat ik begrijp wat ze doormaken.”

“Dat is het meest krachtige dat ik in mijn carrière heb meegemaakt, dat mensen met echte problemen naar me toe komen.”

Plaats een reactie