Wesley Koolhof kondigt afscheid aan na succes op Wimbledon

Wesley Koolhof, voormalig nummer één van de wereld in het dubbelspel, heeft aangekondigd dat hij na het komende jaar stopt met tennis op het hoogste niveau. De 34-jarige topdubbelaar, momenteel de nummer acht van de wereld, wil zich richten op nieuwe uitdagingen, zo legt hij uit in de NL Tennis Podcast.

Gedurende zijn carrière heeft Koolhof zestien ATP-titels in het dubbelspel gewonnen. Het hoogtepunt tot nu toe was zijn overwinning in het herendubbelspel op Wimbledon afgelopen zomer.

In 2022 was hij ook al de beste in het gemengd dubbelspel op Roland Garros en in 2020 werd hij onofficieel wereldkampioen in het herendubbelspel door de ATP Finals te winnen.

Belangrijke mijlpaal

Volgens Koolhof heeft het winnen van Wimbledon, samen met partner Neal Skupski, geholpen bij het nemen van zijn beslissing. “Ik heb veel bereikt en Wimbledon winnen was een belangrijke mijlpaal. Het was een grote doelstelling waar je als tennisser naar streeft. Na die overwinning voelde ik een last van mijn schouders vallen.”

Na een periode van reflectie heeft Koolhof besloten om zijn afscheid te plannen. Hij zal nog één jaar dubbelen met Nikola Mektic en daarna definitief stoppen. “Het is een goed jaar geweest en ik hoop dat ik volgend jaar minstens hetzelfde niveau kan behalen.”

Plaats een reactie