Italië wint tweede Davis Cup na overwinning op Australië

De Italiaanse tennissers hebben voor de tweede keer de Davis Cup veroverd. In de finale in Málaga versloeg Italië 28-voudig winnaar Australië met 2-0. Vorig jaar was Australië nog verliezend finalist tegen Canada.

In 1976 behaalde Italië de Davis Cup door in Chili van Chili te winnen, met spelers zoals Adriano Panatta, Corrado Barazzutti, Paolo Bertolucci en Antonio Zugarelli. Na 47 jaar en vier verloren finales volgden Jannik Sinner, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi, Lorenzo Sonego en Simone Bolelli in hun voetsporen.

Arnaldi begon met een zwaarbevochten overwinning op Alexei Popyrin, waarna Sinner de klus mocht klaren.

De 22-jarige Sinner, die Italië eerder langs Nederland en het Servië van Novak Djokovic had geleid, stond tegenover Alex De Minaur, die hij al vijf keer op rij had verslagen.

De Minaur, de nummer twaalf van de wereld, won de eerste vijf punten en vocht daarna voor wat hij waard was. Hij kon echter geen echte vuist maken tegen Sinner, die vorige week nog de finale van de ATP Finals verloor van Djokovic en nu de nummer vier van de wereld is.

De Italiaan sloeg 35 winners tegenover 17 van De Minaur en won de wedstrijd met 6-3, 6-0 in 1 uur en 22 minuten.

Arnaldi zet Italië op voorsprong

Eerder op de dag bracht Arnaldi de Italianen in een goede positie door de eerste wedstrijd te winnen. De nummer 44 van de wereld vocht zich naar een 7-5, 2-6, 6-4 overwinning op Alexei Popyrin (ATP-40).

Bij 5-4 in de eerste set kon Arnaldi drie setpunten niet benutten. Hij wist echter twee breakpoints weg te werken en benutte zijn vierde setpunt op 6-5. Na een dramatische tweede set herpakte Arnaldi zich in de derde set, ondanks het wegwerken van acht breakpoints.

Popyrin won zijn servicegames gemakkelijker, tot hij op 4-5 werd gebroken door de Italiaanse speler, die donderdag in de kwartfinale nog verloor van Botic van de Zandschulp uit Nederland.

Plaats een reactie