Italië verovert finaleplaats Davis Cup ten koste van Servië, Australië wordt tegenstander in eindstrijd

Italië heeft op indrukwekkende wijze de finale van de Davis Cup bereikt door Servië te verslaan. In de finale zal Italië het opnemen tegen Australië op zondag.

Het Italiaanse team stond op de rand van uitschakeling in het duel tegen Servië, maar Jannik Sinner wist drie matchpoints van Novak Djokovic weg te werken. Vervolgens won Italië ook het beslissende dubbelspel.

Eerder tijdens de ATP Finals moest Djokovic nog zijn meerdere erkennen in Sinner tijdens de groepsfase, maar in de finale wist Djokovic opvallend eenvoudig te winnen. Na het verliezen van de eerste set had Djokovic duidelijk de overhand. Vooral in de derde set won hij zijn opslaggames gemakkelijk en kreeg hij vijf breekkansen. Drie van die kansen waren matchpoints.

Sinner wist deze matchpoints echter knap weg te werken en benutte even later zijn enige breekpunt in die set om de wedstrijd met 6-2, 2-6, 7-5 naar zich toe te trekken.

Met zijn overwinning bracht Sinner de stand op 1-1 nadat Miomir Kecmanovic (ATP-55) Leonardo Musetti (ATP-27) had verslagen in de eerste partij met 6-7 (7), 6-2, 6-1. Musetti maakte indruk in de eerste set, maar verloor daarna negen games op rij vanaf een 2-2 stand in de tweede set.

Italiaans dubbelspel superieur

Sinner en Djokovic verschenen kort na hun spannende enerverende wedstrijd weer op de baan, dit keer voor het beslissende dubbelspel.

Sinner en Lorenzo Sonego, die eerder in de kwartfinale tegen Nederland ook het beslissende dubbelspel wonnen, bleken beter op elkaar ingespeeld te zijn dan het duo Djokovic/Kecmanovic. Ze wonnen de wedstrijd met 6-3, 6-4 overtuigend.

In de finale zal Italië het opnemen tegen Australië, dat vrijdag Finland met 2-0 versloeg. Voor de Australiërs is dit de tweede opeenvolgende Davis Cup-finale. Vorig jaar verloren ze van Canada in de eindstrijd.

Plaats een reactie