Australië bereikt opnieuw finale Davis Cup na overwinning op Finland

De tennissers van Australië hebben voor het tweede jaar op rij de finale van de Davis Cup bereikt. In Málaga werd de wedstrijd tegen Finland al beslist na de twee singlepartijen.

Alexei Popyrin opende de wedstrijd tegen Otto Virtanen en versloeg hem met 7-6 (5), 6-2. In de eerste set kreeg alleen Popyrin een breekkans, die tevens een setpunt was. Hoewel hij deze niet benutte, won hij wel de tiebreak, waarna Virtanen zijn spel niet meer op niveau kon houden.

Alex de Minaur, de nummer twaalf van de wereld, versloeg vervolgens Emil Ruusuvuori. Ruusuvuori kwam met 2-0 voor, maar verloor daarna vijf opeenvolgende games. In de tweede set werd hij vroeg gebroken, waardoor de eindstand 4-6, 3-6 werd.

Finale tegen Italië of Servië

Australië zal het zondag in de finale opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Servië en Italië. De teams van Novak Djokovic en Jannik Sinner, de twee grootste namen in Málaga, zullen zaterdag tegenover elkaar staan.

De Nederlandse tennissers verloren donderdag in de kwartfinales van de Italianen, terwijl Servië te sterk was voor Groot-Brittannië.

Vorig jaar verloor Australië met 2-0 van Canada in de finale.

Plaats een reactie