Nederland uitgeschakeld in Davis Cup na teleurstellend verlies dubbelspel

Het Nederlandse Davis Cup-team is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds 2001 de halve finales te bereiken. In de kwartfinales werden ze uitgeschakeld door Italië met een score van 1-2.

Het beslissende dubbelspel werd gespeeld door Wesley Koolhof en Tallon Griekspoor, maar zij konden niet aan de verwachtingen voldoen en verloren van Jannik Sinner en Lorenzo Sonego met 3-6, 4-6.

Eerder op de dag wist Botic van de Zandschulp een zwaarbevochten overwinning te behalen op Matteo Arnaldi in het enkelspel, waardoor Nederland op voorsprong kwam. Griekspoor verloor echter van Sinner, die uiteindelijk een beslissende rol speelde in de ontmoeting.

De keuze voor Koolhof en Griekspoor als dubbelpartners was nieuw en hun gebrek aan ervaring was soms zichtbaar. Captain Paul Haarhuis had besloten om Matwé Middelkoop niet op te stellen vanwege zijn vorm en koos voor Griekspoor als vervanger.

De Italianen speelden echter een sterke wedstrijd en waren onverslaanbaar met hun harde slagen. Ze wonnen de eerste set en bleven de bovenliggende partij in de tweede set, waardoor ze de overwinning behaalden.

In het enkelspel liet Sinner zijn klasse zien door Griekspoor te verslaan met 7-6 (3), 6-1. Griekspoor speelde goed in de eerste set, maar kon niet op tegen de foutloze Sinner.

Sinner nog fris

Ondanks zijn recente inspanningen bij de ATP Finals, waar hij de finale haalde, was Sinner nog steeds in topvorm. Hij liet Griekspoor kansloos in de tweede set.

De wedstrijd tussen Van de Zandschulp en Arnaldi kende een nerveuze eerste set, waarin beide spelers veel fouten maakten. Van de Zandschulp herpakte zich na het verlies van de eerste set en bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

Het werd een spannende wedstrijd waarin de kansen voortdurend keerden. In de tiebreak wist Van de Zandschulp drie wedstrijdpunten te overleven en uiteindelijk de overwinning te behalen met 6-7 (6), 6-3, 7-6 (7).

Plaats een reactie