Italië verslaat Nederland in Davis Cup-kwartfinale

De teleurstelling was groot voor captain Paul Haarhuis en het Nederlandse Davis Cup-team. Na een veelbelovende start verloor Oranje in de kwartfinales van Italië. De Italiaanse speler Jannik Sinner speelde een indrukwekkende wedstrijd en werd door de Nederlandse spelers en captain omschreven als de beste van de wereld.

In de eerste wedstrijd wist Botic van de Zandschulp een zwaarbevochten overwinning te behalen op Matteo Arnaldi. Daarna was het echter de beurt aan Jannik Sinner, die in topvorm verkeerde. Hij versloeg Tallon Griekspoor in het enkelspel en leidde zijn teamgenoot Lorenzo Sonego naar de overwinning in het dubbelspel. De eindstand was 2-1 in het voordeel van de Italianen.

Indrukwekkende prestatie van Sinner

Tallon Griekspoor gaf toe dat het een teleurstelling was, maar erkende ook dat Sinner op dit moment onverslaanbaar is. “Je staat tegenover een speler die misschien wel de beste van de wereld is en vol zelfvertrouwen speelt. Vertrouwen is een belangrijk aspect in tennis en dat heeft hij vandaag laten zien”, aldus Griekspoor.

Wesley Koolhof, die samen met Griekspoor de beslissende dubbelpartij verloor, was het hiermee eens. “We speelden tegen twee spelers die anderhalf uur lang geen enkele fout maakten. We hadden geen kans.”

Kritiek op keuze dubbelspel

Er was ook kritiek op de keuze van captain Haarhuis om Koolhof en Griekspoor in het dubbelspel te laten spelen, terwijl Matwé Middelkoop buiten de selectie werd gelaten. Koolhof en Middelkoop hadden de afgelopen jaren samen gespeeld in de Davis Cup. Haarhuis verdedigde zijn beslissing en zei dat hij geloofde dat een singlespeler in vorm meer zou bijdragen aan het team.

Ondanks de teleurstellende uitkomst had Haarhuis geen spijt van zijn keuze. “Ik weet dat ik de juiste beslissing heb genomen. Mensen mogen daar een mening over hebben, maar zij weten minder over tennis en de spelers dan ik”, aldus Haarhuis.

Koolhof was het eens met de captain. “Ik denk niet dat het aan ons lag. Zij waren gewoon niet te stoppen. Het maakte voor mij niet uit met wie ik speelde. Zelfs als Paul en Jacco hier waren geweest, hadden ze het moeilijk gehad.”

Plaats een reactie