Sluiter genomineerd voor prestigieuze WTA Coach van het Jaar Award

Raemon Sluiter is door de Women’s Tennis Association (WTA) genomineerd voor de Coach van het Jaar Award. Dit jaar begon Sluiter als coach van Jelina Svitolina, en onder zijn leiding bereikte de Oekraïense tennisster de halve finales van Wimbledon. Ook op Roland Garros behaalden ze samen een indrukwekkende kwartfinale.

Svitolina, die in 2022 moeder werd, maakte een opmerkelijke comeback naar de top van het vrouwentennis. In haar hoogtijdagen stond ze derde op de wereldranglijst, maar aan het begin van dit jaar was ze flink gezakt. Op dit moment staat ze op de 25e plaats van de wereldranglijst.

Sterke concurrentie

Sluiter zal moeten concurreren met andere coaches die voornamelijk toptennissers onder hun hoede hebben. Anton Dubrov (de coach van Aryna Sabalenka), Brad Gilbert en Pere Riba (de coaches van Coco Gauff), Emil Miske (coach van Carolina Muchova), Stefano Vukov (de coach van Elena Rybakina) en Tomasz Wiktorowski (die samenwerkt met Agnieszka Radwanska) zijn de andere kanshebbers voor deze prestigieuze titel.

Sluiter heeft al enkele jaren ervaring als coach, waarbij hij eerder heeft samengewerkt met Kiki Bertens en Tallon Griekspoor.

Plaats een reactie