Djokovic en Sinner bereiken finale ATP Finals na overwinningen in Turijn

Titelverdediger Novak Djokovic heeft zich voor de negende keer geplaatst voor de finale van de ATP Finals. In een spannende wedstrijd in Turijn versloeg de zesvoudig winnaar uit Servië de Spanjaard Carlos Alcaraz met 6-3, 6-2.

Djokovic, die samen met Roger Federer recordkampioen is, had een moeilijke start. Alcaraz kreeg al meteen twee breekkansen in de openingsgame, maar slaagde er niet in ze te benutten. Daarna nam Djokovic de controle over en speelde solide.

De nummer één van de wereld won de eerste set en liep in de tweede set uit naar een 3-2 voorsprong. Alcaraz kreeg nog twee breekkansen, maar Djokovic wist ze met mooi spel weg te werken. Een game later brak Djokovic de jonge Spanjaard voor de derde keer in de wedstrijd.

Ook Jannik Sinner heeft zich geplaatst voor de finale van de ATP Finals. De 22-jarige Italiaan versloeg Daniil Medvedev met 6-3, 6-7 (4), 6-1. Het is de eerste keer in zijn carrière dat Sinner de finale bereikt.

De vorige vier ontmoetingen tussen Sinner en Medvedev in 2023 waren allemaal finales op hardcourt, waarbij ze elk twee keer wonnen. Ook deze keer gaven ze elkaar weinig toe.

Spannende wedstrijd

Sinner won de eerste set met 6-3, maar had het in de tweede set moeilijker tegen Medvedev. Hoewel Medvedev bij een 4-3 voorsprong een belangrijke breakkans miste, won de Russische nummer drie van de wereld de set na een tiebreak met 7-6. In de beslissende derde set nam Sinner weer het initiatief en won overtuigend met 6-1.

Sinner profiteert van het thuisvoordeel in Turijn en heeft dit toernooi, het officieuze WK, nog geen wedstrijd verloren. In de poulefase van de groene groep versloeg hij achtereenvolgens Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic en Holger Rune.

Met zijn overwinning op Djokovic beëindigde Sinner, de nummer vier van de wereld, de ongeslagen reeks van negentien wedstrijden van de Servische nummer één. De laatste wedstrijd die Djokovic had verloren, was de finale van Wimbledon in juli.

Plaats een reactie