Alcaraz verslaat Medvedev en treft Djokovic in halve finales ATP Finals

Carlos Alcaraz heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de ATP Finals in Turijn. De 20-jarige Spanjaard versloeg Daniil Medvedev in de laatste groepswedstrijd met 6-4, 6-4 en zal het nu opnemen tegen Novak Djokovic in de volgende ronde, een herhaling van de Wimbledon-finale eerder dit jaar.

Om door te gaan naar de knock-outfase moest Alcaraz, de nummer twee van de wereldranglijst, winnen, terwijl Medvedev al verzekerd was van een plek bij de laatste vier. In dezelfde groep versloeg Alexander Zverev Andrej Roeblev met 6-4, 6-4. Zverev en Roeblev waren al uitgeschakeld voordat hun wedstrijd begon.

De wedstrijd tussen Alcaraz en Medvedev was aanvankelijk gelijk opgaand. Alcaraz wist in de eerste set op 1-2 twee breekkansen weg te werken en brak de Rus, de nummer drie van de wereld, na vier sterke punten op 3-3. Bij een stand van 4-4 in de tweede set plaatste Alcaraz een cruciale break, mede dankzij een dubbele fout van Medvedev.

Met de weg naar de overwinning vrij voor hem, benutte Alcaraz zijn eerste wedstrijdpunt nadat Medvedev de bal buiten het veld sloeg.

Te snelle baan

Alcaraz had zijn openingswedstrijd verloren van Zverev in drie sets, maar door zijn overwinning op Roeblev behield hij nog kans op de halve finales. Hoewel hij zich nu heeft gekwalificeerd, is hij niet tevreden met de speelomstandigheden in Turijn. Hij beklaagde zich al na zijn eerste wedstrijd over de baan, die volgens hem veel te snel is.

Als regerend Wimbledon-kampioen doet Alcaraz dit jaar voor het eerst mee aan de ATP Finals, het onofficiële wereldkampioenschap voor de beste acht tennissers ter wereld. Vorig jaar trok hij zich op het laatste moment terug vanwege een buikblessure.

Ook voorafgaand aan dit toernooi had de Spanjaard te maken met blessureleed. Het was onzeker of hij überhaupt zou kunnen deelnemen vanwege rug- en voetblessures.

Plaats een reactie