Sinner redt Djokovic met overwinning op Rune: beiden naar halve finales ATP Finals

Novak Djokovic heeft bij de ATP Finals in Turijn een zeldzame tweede opeenvolgende nederlaag weten te voorkomen. Ondanks dat de nummer één van de wereld niet in topvorm verkeert, kon hij na drie sets tegen Hubert Hurkacz toch met een glimlach van de baan stappen. Djokovic won met 7-6 (1), 4-6, 6-1.

Daarnaast kon Djokovic opgelucht ademhalen toen Jannik Sinner, de Italiaan die eerder deze week van Djokovic had gewonnen en al geplaatst was voor de halve finales, Holger Rune versloeg. Hierdoor eindigde de zesvoudig toernooiwinnaar als tweede in de groep en verdiende hij een plek bij de laatste vier.

Tegen Hurkacz, die als vervanger van de geblesseerde Stefanos Tsitsipas was ingevlogen, moest Djokovic hard werken en hopen op fouten van zijn Poolse tegenstander.

In de eerste set, waarin beide spelers hun servicegames behielden, kwam het tot een tiebreak waarin Djokovic profiteerde van de zwakke service van Hurkacz. In de tweede set sloeg Hurkacz echter genadeloos terug en met één break wist hij de stand gelijk te trekken.

Vervolgens liet Djokovic zijn klasse zien. In de derde set kreeg hij op 2-1 pas voor de tweede keer in de wedstrijd breekkansen en dit keer wist hij ze te benutten. Daarna domineerde de titelverdediger en liet hij Hurkacz, de nummer negen van de wereld, kansloos.

Sinner schiet te hulp

Voor Djokovic was het daarna afwachten of Sinner hem te hulp zou schieten of dat het einde verhaal was op het onofficiële WK. De Italiaan voldeed aan de verwachtingen van het thuispubliek, zij het niet zonder moeite: 6-2, 5-7, 6-4.

Met indrukwekkend spel en fenomenale returns snelde Sinner naar een 4-0 voorsprong. Rune, die de twee eerdere ontmoetingen had gewonnen, raakte gefrustreerd en probeerde met risicovol spel terug te komen, maar de set was niet meer te redden.

In de tweede set herpakte de Deen zich en bleek hij minder kwetsbaar op zijn tweede service. Ondertussen kreeg Sinner aan het einde van de set last van zijn rug. Rune maakte hier direct gebruik van en kwam met een lob langszij.

In de spannende derde set wist Sinner, na vijf eerdere breakpoints te hebben gemist, op de zesde toe te slaan met een knappe volley.

Plaats een reactie